U vreme kada sve cveta, ponovo se rađa, buja, postaje vedro i ekstazično, život se vraća u najlepšem obliku. Jesmo li spremni za još jedan krug novih početaka, emocija i prolećne ustreptalosti? Dok samouvereno klimamo glavom, spisak važnih događaja već postoji, a u svemu tome, treba osmisliti i svoj novi, osveženi stil koji će nas pratiti kroz predstojeću sezonu. Pa kako da istu tu živahnost i prenesemo i na svoj izgled, a najpre kosu oštećenu od zime i različitih spoljnih faktora?

Najnovija istraživanja pokazuju da je 85% žena u našem regionu zabrinuto zbog oštećenja kose**, i 90% njih traži rešenje protiv pucanja kose**.

 Bilo da su u pitanju ispucali krajevi, suvi pramenovi ili kosa koja se teško stilizuje, gotovo svaka žena suočava se s nekim vidom oštećenja, a pored mogućih uzroka kao što su nedostatak vitamina i minerala, određene namirnice i neadekvatna nega najčešći je zapravo - voda - zbog visokog sadržaja kalcijuma koji kosu čini krutom i lomljivom. Odstranjivanje hemikalija poput sulfata, izbegavanje uređaja koji rade po principu toplote, ali i hemijskih tretmana kao što je farbanje, postaje must ukoliko želimo kosi da vratimo stari sjaj. A šta je ono što dodajemo u svoju rutinu?

PRIO 4.jpg
Kerastase 


Nova luksuzna linija PREMIÈRE od brenda KÉRASTASE vraća kosi prvobitnu snagu tako što se bori protiv pomenutog viška kalcijuma, i to uz pomoć sinergije limunske kiseline i obnavljajućeg glicina, koji čine 8% čistih aktivnih sastojaka za uklanjanje spoljašnjih i površinskih oštećenja. Takođe, obnavlja veze između prekinutih keratinskih lanaca u korteksu kose. Tretirajte svoju kosu nežno, sačekate da se potpuno osuši pre stilizovanja, redovno se šišajte, a što se tiče same nege, detaljan plan za vraćanje života beživotnoj kosi, sledi u nastavku:

TVOJA PREMIERE RUTINA | ZA SVE TIPOVE KOSE

  1. Concentré Décalcifiant Ultra-Réparateur - predtretman za uklanjanje viška kalcijuma pre šamponiranja za sve tipove oštećene kose. Obilno nanesite na vlažne dužine pre šamponiranja i umasirajte. Ostavite 5 minuta i nanesite sloj Premiere kupke direktno na predtretman pa zajedno isperite.
  2. Bain Décalcifiant Réparateur - obnavljajuća kupka za uklanjanje viška kalcijuma. Nanesite na mokru kosu, direktno na sloj Premiere predtretmana. Umasirajte, zapenite, isperite.
  3. Fondant Fluidité Réparateur - nega za tanku dlaku. Nanesite na opranu, peškirom prosušenu kosu. Umasirajte na dužine i krajeve, te ostavite da deluje 3-5 minuta, pa potom isperite.
  4. Masque Filler Réparateur - maska za deblju do srednju dlaku; Anti-Breakage Repairing Filler Mask - obnavljajuća maska protiv pucanja kose. Nanesite na opranu kosu, peškirom prosušenu. Umasirajte na dužine i krajeve, ostavite da deluje 5 minuta, isperite.
  5. Sérum Filler Fondamental - obnavljajući serum za zaštitu kose od toplotnog uređaja. Nanesite na opranu, peškirom prosušenu kosu. Nnesite na dužine I krajeve, I osušite kosu. Ne ispirati.
  6. Huile Gloss Réparatrice - intenzivno obnavljajuće ulje za sjaj kose. Nanesite 1-2 pipete na suvu kosu, na dužine i krajeve, a potom stilizujte kosu.