Ne pamtimo da je neki stil ostavio toliki trag na sceni mode i lepote, odnoseći se na suptilne, visokokvalitetne osnove i elegantni minimalizam, kao što je to učinio tihi luksuz. Zadržimo se na trenutak na segmentu kose, i razmislimo koje nam to nijanse prve dolaze u sećanje na pomen quiet luxury tendencije? Mislimo na klasične, ali unapređene boje koje izgledaju skupoceno: poput bogate espresso, zlatne karamel, kajsijasto crvene i teme ovog teksta - šampanjac plave. Čak i samo ime odiše luksuzom!

Ova sjajna nijansa je svakako popularna među slavnim ličnostima - videli smo je na Beyoncé, Gigi Hadid, Zoë Kravitz i mnogim drugima - ali najbolja stvar kod ove nijanse je njena svestranost, tako da nikada neće stvarno izaći iz mode. 

"Šampanjac plava je bež plava," kaže poznata koloristkinja Rita Hazan. "Nije pepeljasta ili zlatna; nalazi se u sredini." Bež plava, međutim, ima neke peskovite podtonove, dok šampanjac plava deluje blago zlatno - baš kao čaša svežeg šampanjca. "Boja vrlo podseća na svoj imenjak, šampanjac, čineći da izgleda mnogo prirodnije i bez napora u poređenju sa drugim nijansama plave," dodaje poznati frizer Dimitris Giannetos. "Možete koristiti različite metode kolorisanja kao što su balayage, pramenovi, teasy lights..." nastavlja on. 

Šampanjac plava kosa laska svim tonovima kože; samo može zahtevati neka prilagođavanja da bi bolje odgovarala vašim specifičnim podtonovima. Na primer, ako imate hladne podtonove u koži, želećete hladniju nijansu šampanjca (kao platinasto šampanjac plavu); oni sa toplim podtonovima, s druge strane, mogu želeti zlatniji šampanjac sa malo više topline.

"Ako imate tamniji ten ili maslinastu kožu, dodajte root smudge ili balayage sa tim tonovima unutar vaše kose" predlaže Mildice. Ako imate svetlu kožu sa ružičastim podtonovima koja ima tendenciju da izgleda isprano uz pepeljaste nijanse, koloristkinja kaže da će zlatnija nijansa šampanjca stvoriti lep kontrast.

U nastavku pogledajte neke inspirativne varijacije ove letnje boje kose koje možete pokazati svom frizeru!

Zlatni šampanjac

"Beyoncé je ranije nosila ovu boju kose i ona se odlično slagala sa njenim tonom kože." deli Hazan.

Šampanjac bronde

Ikonična "Prada bob" frizura Joey King već odiše energijom tihog luksuza. Njeni topli šampanjac pramenovi služe kao savršeni završni dodir.

Ledeni šampanjac

Ledene, srebrne nijanse pružaju zadivljujući kontrast za Nicole Scherzinger.

Puterasti šampanjac

Puterasto plava nijansa Reese Witherspoon lepo nadograđuje njen ton kože.

Kremasti šampanjac

Sočna, zlatna i visoko sjajna su tri reči koje bismo upotrebili da opišemo Giannetosov izbor pramenova za Gigi Hadid.

Izvor: ELLE/N.K.