Nismo morali previše da čekamo kako bi se pojavila nova IT frizura za jesen. U moru bob varijacija koje smo pratili tokom 2024. godine, razored bob je u poslednje vreme zabeležio porast od čak 1500% u pretragama na Pinterestu.

I dok volimo svaki oblik boba zbog njegovog modernog izgleda, volumena i mogućnosti različitih stilizacija, razored bob se izdvaja kao jedna od jednostavnijih verzija. Ono što ga čini posebnim je prirodan izgled i vrlo lako oblikovanje.

Nedavno je ovu frizuru savršeno predstavila glumica Lily Collins na crvenom tepihu, povodom izlaska četvrte sezone popularne serije Emily in Paris. Sa dužinom koja doseže malo ispod vilice, centralnim razdeljkom, jednom stranom pažljivo zataknutom iza uha i blago raščupanim vrhovima, razored bobje frizura koja pleni svojom nesavršenom savršenošću.

Sam naziv 'razored' (sečen britvom) dolazi od tehnike šišanja, gde su vrhovi oblikovani britvom umesto makazama. Ovo daje frizuri nazubljen, teksturiran izgled, što rezultira mekšim, manje oštrim efektom nego kod tradicionalnog boba. Za razliku od klasične tehnike šišanja makazama koja može delovati strože, ova verzija je opuštenija i modernija, a izgleda odlično čak i bez dodatnog stilizovanja. Zapravo, često izgleda bolje kada se nosi u svom prirodnom izdanju.

profimedia-0900248158.jpg
Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia 

Kako postići savršen 'razored bob' izgled?

Za najbolje rezultate, sve što vam je potrebno jeste kvalitetna pena za kosu. Lagano je nanesite na vrhove i blago ih stisnite prstima kako biste postigli onaj karakteristični 'raščupani' izgled. Ova frizura je bezvremenska, chic i savršena za svaku priliku, bilo da se radi o svakodnevnim obavezama ili svečanim događajima.

profimedia-0900248141.jpg
Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia 

Ako tražite frizuru koja kombinuje jednostavnost i modernost, razored bob je pravi izbor za vas ove jeseni.

 Izvor: ELLE/ Storybook/ Natalija Knežević