U beauty i make up rutini važno je da poznajete razliku između sredstva za prekrivanje i korektora, detaljno se osvrćući na varijacije prvog proizvoda i kako da ga odaberete. Danas ćemo proširiti vaše znanje o sredstvima za maskiranje i otkriti kako pravilno da nanesete korektor. U tome su pomogli mnogobrojni šminkeri koji, ne samo da su odgovorili na neka hitna pitanja, već su pokazali i kako da raspodelite sredstvo za skrivanje vidljivih nesavršenosti kože.

Korektor sa tečnom teksturom dizajniran je za manje korekcije tankih delova lica: područja oko očiju, nabora u predelu nosa. Proizvod sa kremastom teksturom ima gustiji premaz i osmišljen je da maskira kapilarnu mrežu, upalne elemente i manja oštećenja kože.

Ne dozvolite da vas zbunjuju prikrivači i korektori. Prvi imaju najgušću teksturu svih korektivnih sredstava i imaju maksimalan stepen maskirnosti. Mogu da se pakuju u obliku štapića ili palete. Uz pomoć korektora možete maskirati ožiljke, jaku pigmentaciju, značajne upalne elemente i zasićene tamne boje. Korektori mogu imati različite nijanse, svaka je dizajnirana za rešavanje određenog problema. Na primer, korektor zelene nijanse neutrališe crvenilo, žuta nijansa maskira tamne pigmente, a ružičasta i lila poboljšavaju ten.

Korektori mogu da sadrže reflektirajuće pigmente. Oni raspršuju svetlost koja pada na kožu i čine nesavršenosti još nevidljivijim. Istina, ovo pravilo se ne odnosi samo na glatku kožu. Naprotiv, ističu se nepravilnosti, reflektirajuće čestice.

Ako želite da sakrijete tamne kolutove ispod očiju, izaberite lagane (i dobro hidratantne) prekrivače. Gusti ton začepiće bore i izdužiti vaše napore za prikrivanje nesavršenosti.

devojka
Profimedia 

Koraci korišćenja korektora:

Pre svega, kožu morate pripremiti za nanošenje šminke. Očistite je i navlažite. Dajte kremi pet minuta da se utopi u kožu.

Ispod šminke nanesite bazu koja će šminku učiniti ne samo otpornijom, već će i maskama omogućiti da ravnomernije leži.

Sada čak ton lica možete nahraniti podlogom ili bilo kojim drugim sredstvom - BB kremama, izbegavajući područje oko očiju.

Pogledajte kožu u ogledalu pod dobrom belom svetlošću. Ako vidite bilo kakve nesavršenosti - vaskularne mreže, staračke pege - maskirajte ih korektorom, nanoseći ga tačno na problematična područja.

Sada kada ste izjednačili ton kože, postalo je primetno da se područje oko očiju ističe. Najčešće je tamniji od opšteg tona kože lica. Razlog za to je nepravilan san, umor, loše zdravlje - nikad se ne zna šta. Prekrivač će vam pomoći da sakrijete nedostatke. Nanesite ga ispod donjeg kapka. Nanesite nekoliko poteza na most nosa i sredinu brade - ova tehnika će osvežiti lice i dati zdrav sjaj koži.