Rođendanska fotografija na kojoj se nalazi ona sama u "novom izdanju", a  koju je objavila na svom Instagram nalogu - podigla je enormnu prašinu na društevnim mrežama.

Komentari su bili razni, od onih koji su vidno šokirani i pevačici upućuju "komplimente" kako je neprepoznatljiva, do onih koji su oduševljeni, čestitaju joj i hvale njen izgled, pa do onih koji komentarišu da je kao bucka bila ipak lepša.

I to je samo deo bure oko pevačicinog novog izgleda, nastavilo se sa raznim polemikama na ovu temu. Ponajviše jer mnogi smatraju da je Adele podlegla uticaju okoline koja iznova servira sliku savršene žene kao one koja je mršava - za šta je Adele sama godinama govorila da je ne interesuje i da voli upravo to što je građena kao većina populacije, sa viškom kilograma.

Međutim, poznata britanska pevačica je očigledno promenila mišljenje i mi svakako ne možemo da je krivimo zbog toga.

To što je promenila mišljenje nije ništa negativno, već znak da je prosto izmenila svoje stavove, što je opet takođe normalan i zdrav proces na kraju dana.

Ipak, baš to mnogi joj zameraju.

A, ono što svi pokušavaju po svak cenu da saznaju jeste kako je to za ime boga Adele u toj meri smršala i izgleda tako dobro.

Pevačica to i dalje nije otkrila, baš kao što ni jendu od ovih polemika nije komentarisala.

Što ne znači da se brzinom svetlosti nije došlo do određenih podataka koji otkrivaju kako je Adele uspela da smrša.

Prvo i osnovno (što je glavna razlika između nje i nas) jeste to što je 32-godišnja pevačica unajmila ličnog kuvara, po savetu svoje drugarice Cameron Diaz.

Naime, kao neko ko ne ume nešto preterano vično da priprema hranu, niti to voli, niti stiže - sasvim je logično da je Adele unajmila profesionalnog kuvara da joj pomogne u ovoj misji.

Jason Harley, profesionalni kuvar pripermao je niskokalorična jela sa obiljem zdravih namirnica i to sve navodno u okviru dijete pod nazivom Sirtfood dijeta od 1000 dana.

SIRT je zapravo takozvani gen mršavosti koji se aktivira na sličan način kao kada se posti.

Naime, kod dijeta sa ograničenim brojem kalorija naše ćelije trpe određen stres, ovo ponašanje ćelija registruju sirtuini geni, koji se tada uključuju i menjaju način ponašanja ovih ćelija.

Koje ubrzavaju sagorevanje masnih naslaga, pojačavaju rad metabolizma, te čak i efikasnost mišića i regenerisanje oštećenih ćelija.

Pored SIRT dijete Adele je koristila i fasting dijetu koja podrazumeva periode periodičnog posta.

Ujutru je navodno pila samo sok od zelenog povrća i voća, zatim vežbala i nije ništa jela sve do tri ili četiri sata poslepodne.

Takođe, mora se uzeti u obzir da je pevačica na ovom režimu menjanja životnih navika, živela više od godinu dana, pa čak i dve.