Parfem drugačije može da se nazove i pečat. Lični pečat koji svi ostavljamo. Miris je nešto što služi za oživljavanje uspomena, vraćanje na neke stare trenutke iz života, dobre i loše.

Jedan od najlepših komplimenata jeste baš onaj - kako lepo mirišeš, a zatim sledi pitanje: koji je to parfem. Dobar je osećaj kada ljudi ne znaju i ne prepoznaju miris, jer to znači da se izdvajamo iz mase. Nažalost, većina ipak požuri da kupi najpopularnije parfeme, one koje svakodnevno viđamo na bilbordima, reklamama i u časopisima. Međutim, kako vreme prolazi uz zrelost dolazi i svest o tome da želimo da budemo drugačiji, odnosno ono što zaista jesmo.

Počinjemo da shvatamo da je parfem mnogo više od pukog špricanja za popravljanje raspoloženja, da su to zapravo sećanja, emocije, pa čak i deo identiteta. Svi želimo da ostanemo upamćeni, a najlakši način zasigurno jeste kada imate upečatljivi miris.

Ukoliko želite jedinstveni miris, onaj koji ne liči ni na koga, a koji je istovremeno svež i čist, imamo čak 15 predloga za vas. 

Juliette Has a Gun Pear donosi miris kruške i ostavlja trag na koži kao da ste upravo izašli iz tuš kabine.

15 jedinstvenih parfema
Profimedia 

Ljubitelj ste citrusnih mirisa? Probajte sa limitiranom kolekcijom Jo Malone London i njihovim parfem Orange Peel koji miriše poput svežeg soka od pomorandže, ali sa toplinom koja odaje svojevrsni miris kreme za sunce.

Svi uživamo u mirisima mora, plaže i leta, a parfem Maison Francis Kurkdjian Aqua Celestia će vam omogućiti svakodnevno taj osećaj - ima note limuna, mente i limete u kombinaciji sa buketom cveća i mošusa.

U galeriji pogledajte svih celu listu.

Ne želite da mirišete isto kao svi? Imamo 15 jedinstvenih letnjih parfema za vas

Priredila: Ivana Matijević