Kada govorimo o Francuskinjama, moramo priznati da one nikada ne greše. Od zapanjujućeg dizajna enterijera do prefinjene mode, Francuskinje poznaju estetiku, pa je tako i njihova rutina lepote besprekorna.

Ne radi se zapravo o tehnici ili određenom proizvodu, već o stavu s kojim Francuskinje nose svoju kosu i šminku. "Je ne sais quoi“ je termin koji oponaša neku vrstu bezbrižne nonšalantnosti; onaj koji briše granicu između savršenstva i nepopravljive lepote.

Nije nimalo slučajno što svi vole da ih gledaju, ne nužno svesno, ali definitivno sa divljenjem.

Pravilo 1: Pijte dosta vode

Francuskinje znaju da su hidrirano telo i koža ključna stvar za blistav ten. Hidriranost ne samo da je dobra za vašu kožu, već i za kosu i nokte, a čak ne zahteva ni mnogo napora.

Pravilo 2: Koristite suvi šampon

Jedna od prvih stvari na koju pomislite kada pomislite na lepotu Francuskinje jeste "I woke up like this" stilizovanu frizuru. Da bi to postigle, koriste suvi šampon, a zatim samo razbaruše svoju prirodnu kosu.

Pravilo 3: Ostanite svedeni

Što se šminke tiče, manje je više. To ne znači da ne možete istaći oči ili poneti neki statement karmin na usnama. Možete, samo ne u isto vreme. Odaberite šta želite da naglasite. Na primer, na Francuskinjama nikada nećete videti smokey eyes i crveni karmin istovremeno.

Pravilo 4: Držite se onoga što vama odgovara

Osim proizvoda i tehnike, lepota Francuskinja je stav; odražavanje samopouzdanja proizlazi samo iz onoga kako se osećate u svojoj koži. One se uvek trude da ostanu svoje, takve kakve jesu - autentične i nikada ne odstupaju od toga. Zato ako vas ponese neki kratkotrajni trend, ipak birajte ono što je večno i ono što zaista ide uz vas.

mathilde-langevin-Pv7SK92At0o-unsplash
Foto: Unsplash/Mathilde Langevin 

Pravilo 5: SPF je obavezan

To što lepota Francuskinja izgleda kao da je postignuta lagano i bez napora, ne znači da one ne posvećuju pažnju nezi koži. SPF je neophodan, čak i kada je kiša i niste previše aktivni toga dana, jer je zaštita kože od sunčevih zraka osnov svega.

Pravilo 6: Koristite ruž za usne kao rumenilo

Jednostavan savet? Pokušajte da utrljate ruž na obraze za svež izgled, a zatim ga dobro izblendajte. Stvara ujednačenu harmoniju na vašem licu, a iziskuje i nošenje manja proizvoda u torbi. Možete ga staviti i na nos kako biste koži dali zdrav i blistav izgled.

Pravilo 7: Pilingujte usne

Pre nanošenja karmina, važno je da usne izgledaju glatko i nežno, a to se postiže pilingom za usne koji uklanja sve suve delove za koje bi se ruž uhvatio. Osim što neguje usne i čini ih nežnim, pilingom podstičete i cirkulaciju koja dovodi do blagog povećavanja usana.

Pravilo 8: Ne težite savršenstvu

Lepota francuskih devojaka nije u savršenstvu, već u tome da budete verni onome ko jeste. Ponekad je dobro zaboraviti sve gore navedeno jer "c’est la vie", a lepota treba da bude zabava.