Kada su u pitanju hair trendovi za 2023, tupi rezovi i ravno odsečene bob frizure zaokupirale su naše Instagrame prethodnih meseci. Međutim, izgleda da nam je perfekcionizam dosadio, i da pred proleće ponovo želimo kosu koja zahteva manje održavanja, a daje više slobode. O da, baš je to razlog zašto se stepenasta kosa vraća na velika vrata!

Sve trendy frizure dobile su svoje duge varijante, a cilj je produžiti vreme između poseta frizerskim salonima. Razbarušene, čupave, slojevite frizure dolaze u svim oblicima - od pixie, shaga do klasičnog, a stylish devojke na društvenim mrežama ih obožavaju jer obezbeđuju effortless look. Takođe, ove frizure su praktične jer prikrivaju ispucale krajeve, a svojom slojevitošću daju efekat volumena i gustine čak i najtanjoj kosi.

Obično se kosa seče na kraće dužine na vrhu i prednjim delovima glave, a pozadi dužina varira. ''Stepenovanje kose je poput vajanja. Pomaže da se promeni oblik, te ga treba rasporediti tamo gde želite da stavite naglasak. Sve zavisi od oblika lica, strukture kostiju i tipa kose" kažu profesionalni frizeri, naglašavajući da prvo šišanje prepustite ekspertima.

Iako shag 80-ih kao prvi predstavnik ovog trenda i dalje vlada u modnom svetu, van njega mnogo su aktuelniji duži, mekši i prirodniji stepenovi. Takođe, morski talasi se posebno izdvajaju, ali ako želite da izgledate moćno i samouvereno, stilizujte kosu na ravno, fenirajući krajeve ka unutra.

I ukoliko to već nismo (sto puta) rekli - šiške su must-have kao prvi u nizu stepenova.

Izdvajamo 10 najlepših stepenastih frizura koje će vas inspirisati da zakažete šišanje.