Olovke za jedan su od omiljenih makeup proizovda mnogih dama. Klasično se bira nešto tamniji ton od boje ruža i njime lagano ocrtaju usne pre nego što ih ispunimo idealnom bojom ruža, a najčešće su to nude nijanse.

Iscrtavanjem linije usana olovkom za usne sprečavamo „curenje“ odnosno razmazivanje ruža van ivica, a na taj način i osiguravamo jasne konture. Ukoliko ste ljubitelj precrtavanja, ali ne preteranog, već taman toliko da usnama date plump efekat, a da izgleda prirodno, onda vam je olovka za usne zasigurno najbolji prijatelj.

Međutim, nije loše ponekad izaći iz rutine šminkanja i pustiti ruku da sama i bez već osmišljenog cilja učini malo drugačiji izgled od dosadašnjeg.

 Međutim, novi trik s olovkom za usne oduševljava žene na društvenim mrežama. Ali, umesto olovke za usne koristi se neočekivani makeup proizvod koji verovatno imate u neseseru, a u pitanju je - olovka za obrve!

Kako funkcioniše trik s olovkom?

Trik je krajnje jednostavan: uzmite svoju olovku za obrve (svetlosmeđe boje) i iscrtajte usne kao i obično. Zatim popunite usne ružem za usne - ili s kremastim rumenilom. Malo protrljajte usne i savršeno oblikovane usne su spremne!

Olovka za obrve savršena je za iscrtavanje usana, a njena tekstura takođe čini ruž postojanim. Uz to, smeđkasta boja postiže moderan izgled usana u kojem se tamna linija usana kombinuje sa znatno svetlijim ružem – beauty povratak iz 90-ih. Kako možete postići lepe usne olovkom za obrve pogledajte u nastavku:

Kako olovkom za obrve našminkati usne instagram/ thebirdspapaya