Jedan od načina da izrazimo svoj stil, individualnost ali i odvažnost, u svetu lepote, često činimo upravo odabirom frizure. U 2023. videli smo mnogo modernih interpretacija klasičnih izgleda, a slična tendencija će se nastaviti i u 2024. godini, uz nešto dramatičnije promene.

Bilo da preferirate eleganciju, sofisticiranost ili odvažnost, ova godina nudi širok spektar inspiracija i prilika za osvežavanje vaše frizure. Stručnjaci u oblasti friziranja i poznate ličnosti daju ton ovogodišnjim trendovima, a rezultat je širok spektar stilova koji nas inspirišu - stoga, u nastavku donosimo 5 frizura koje će biti tražene u mesecima pred nama.

Mašne za kosu

Mašne za kosu najavile su svoju popularnost već krajem prethodne godine. Bez obzira na to da li su ukrašene klasičnim crnim plišem ili izrađene od prozračnih materijala poput organze ili svile, ovi elegantni dodaci unapređuju svaki izgled, bilo da je reč o repovima, pletenicama, punđama ili polu-podignutim frizurama.

Stepenovanje

Trend stepenasto oblikovanih frizura doživljava procvat u 2024. godini, s posebnim naglaskom na kraćim prednjim pramenovima. "Frame layers" ili stepenovi koji naglašavaju konture lica, daju osvežen izgled i dodaju volumen kosi. Ovaj trend nudi mnogo varijacija i lako se prilagođava različitim dužinama kose.

Italijanski bob

U 2024. godini, klasična bob frizura dobija sofisticiranu i glamuroznu nadogradnju - tzv. italijanski bob. Ovaj rez karakterišu masivnost, zaobljeni slojevi te volumen koji kreće već iz korena. Uglavnom je duži i lepršaviji od klasičnog francuskog boba.

Srednja dužina

Midi frizure pružaju najbolje od oba sveta - dovoljno su kratke da izgledate sveže i stilizovano, a dovoljno duge da pruže svestranost u oblikovanju, što će ih činiti popularnim izborom za 2024. godinu. Srednja dužina kose daje nežni i ženstveni izgled zahvaljujući mekanim unutrašnjim slojevima.

"Halo" frizura

Zaobljeni oblici frizura obećavaju da će biti dominantna tema u 2024. godini. Ovaj rez, koji ističe okvir lica, idealan je za sve tipove kose i pruža autentičan izgled s naglaskom na prirodnim kovrdžama i teksturi. "Halo" frizura može imati i slojeve i šiške, pa je savršena za one koji neguju prirodan look.

 Izvor: ELLE/ N.K.