Ulje argana popularno se naziva i "tečno zlato", upravo zbog svog bogatstva korisnim nutrijentima i antioksidansima koji povoljno utiču na naš lep i negovan izgled kože i kose.

Anti-age svojstva arganovog ulja

Osim njegovog odličnog dejstva kao hidrantnog sredstva, ulje argana odlično deluje kao sredstvo protiv starenja kože. Ono daje koži mladalački sjaj, smanjuje vidljivost bora, vraća koži elastičnost i ostavlja kožu punijom i mekšom. Pre svega, smatra se najvećim prirodnim izvorom vitamina E, koji obezbeđuje mladolik izgled lica.

Arganovo ulje daje koži elastičnost i mladolik izgled.
Unsplash/Raul Guilherme 

Pored toga izuzetno je lagano i veoma se brzo upija, te spada u "suva ulja" koja ne stvaraju osećaj težine na licu i nimalo je ne opterećuju. Primena je ista kao za hidrataciju, dve kapi na čistu vlažnu kožu umasirati ujutru i uveče.

Negovana, sjajna i zdrava kosa

Posebno je namenjeno revitalizaciji oštećene i suve kose, jer je bogato vitaminom E i nezasićenim omega 3 i 9 masnim kiselinama. Zbog svog sastava i efikasnih rezultata primene, arganovo ulje je jedno od najpoželjnijih sastojaka u proizvodima za negu kose. Ako zvuči nestvarno da nekoliko kapi ulja u rutini nege može da utiče na sve što smo pomenuli – samo se prisetite kose marokanskih žena. Arganovo ulje je godinama bilo deo njihove tajne nege, koju je vremenom otkrio i ostatak sveta.

Arganovo ulje obnavlja oštećenu kosu.
Pexels/Alesia Kozik 

Arganovo ulje za kosu najbolje je naneti posle pranja, kada je kosa još mokra. Osim što će pomoći da se kosa brže osuši i raščešlja, biće najdelotvornije, jer će je nahraniti od korena do krajeva i učiniti sjajnom. Međutim, arganovo ulje možete nanositi i na potpuno suvu kosu, uvek kada je potrebna dodatna nega. Zbog njegove specijalne formule, kosa će „oživeti“, bez dodatnog mašćenja. Dovoljno je svega nekoliko kapi, koje ćete ugrejati između dlanova i ravnomerno naneti po kosi i umasirati u kožu glave.