Mnogo stvari vam može pasti na pamet kada pomislite na reč „koža“. Možda je to vaša omiljena bajkerska jakna koju visi u ormanu ili kauč na kom sedite dok gledate omiljeni Netflix naslov. Za mnoge ljude, to je takođe jedan od nepogrešivo dobrih mirisa: drveni, mošusni, zemljani. Tačne note je teško objasniti, jer ne postoji ništa slično, ali na sreću, parfemska industrija je iskoristila taj potencijal.

Svi znamo do sada da određeni mirisi imaju moć da urade mnoge stvari: mogu da promene vaše raspoloženje ili utiču na vaše emocije, da vas prenesu u daleka sećanja ili čak da povećaju vaš nivo produktivnosti. Ovo se posebno odnosi na mirise kože, koji mogu da urade sve gore navedeno u zavisnosti od toga sa čime su još pomešani. To znači da takođe imate mnogo izazovnih mirisnih kompozicija na raspolaganju koje možete izabrati.

Mi smo za vas pregledali ponudu parfemskih brendova kako bismo izdvojili najbolje od najboljih. U nastavku teksta pronađite 5 najlepših parfema sa mirisom kože koje možete da pronađete i ponosno ponesete na sebi u narednom periodu.


1. Bottega Veneta parfemska voda

Ključne note: brazilski ružičasti biber, indijski jasmin, italijanski bergamot, pačuli, hrastova mahovina

Kada kažemo ime Bottega Veneta zamišljamo upravo onu lakoću života nekoga ko letuje na italijanskoj rivijeri, a zimuje u Aspenu, te komade sa potpisom italijnskog brenda nosi svakodnevno. Lansiran 2011. godine kao njihov prvi miris, ovaj savremeni, ali bezvremenski parfem neophodan je svima koji vole mirise kože.

best-leather-fragrances-308686-1691515275745-main.1200x0c.jpg
Bottega Veneta 


2. Tom Ford Ombre Leather

Ključne note: crna koža, ljubičica, pačuli, jasmin, vetiver, amber, mahovina

Dolazak jeseni označava početak naše potrage za idealnim mirisom za hladno vreme, a Ombre Leather je na vrhu naše liste. Njegov senzualni miris rezultat je smele mešavine jasmina, pačulija, vetivera i, naravno, kože. 

best-leather-fragrances-308686-1691515243091-main.1200x0c.jpg
Tom Ford 

3. Maison Margiela 'Replica' Jazz Club

Ključne note: ružičasti biber, absolut ruma, ulje vetivera, mahuna vanile, absolut lista duvana

Sam miris kože možda nije ključna nota u ovom mirisu, ali kombinacija njegovih drugih zemljanih, začinskih i toplih slojeva zajedno stvara nešto neosporno senzualno. Zamislite slike ostarelih kožnih fotelja, opojnih koktela i besprekorno obučenih muzičara u udobnom džez klubu - ovaj parfem je personifikacija toga!

best-leather-fragrances-308686-1691515246966-main.1200x0c.jpg
Maison Margiela 

4. Byredo Bibliothèque

Ključne note: šljiva, cimet, akord kože, ljubičica, breza, pačuli, vanila

Oblačan, kišni dan je uvek dobar izgovor da odete u biblioteku koja izgleda drevno (ili bar da mirišete kao da pripadate jednoj) i okružite se knjigama. Miris je prvobitno bio u obliku sveće, ali je lansiran 2017. kao parfemska voda nakon beskonačno mnogo zahteva korisnika.

best-leather-fragrances-308686-1691515267130-main.1200x0c.jpg
Byredo 

5. AllSaints Leather Skies

Ključne note: dimljeni crni biber, olibanum, koža, crna sandalovina

Koža je podcenjena parfemska nota koja nudi prodoran, ali topao prvi utisak. Kada su u pitanju uniseks kožni mirisi, ovaj postavlja standard. Na vama je da odlučite da li ćete ga nositi dok ste na zadnjem sedištu starog Harlija.

best-leather-fragrances-308686-1691515229262-main.1200x0c.jpg
ALLSAINTS