Mnogo je razloga zbog kojih volimo zimu, od praznične atmosfere koja mami na gradske ulice do sankanja, skijanja i ostalih avantura na snegu za sve generacije. Ako ste ljubitelji dobre snežne zabave, ne dozvolite da vam suva i ispucala koža pokvari zimske čarolije.

U zimskom periodu koža je izložena pojačanom uticaju hladnog vazduha. Hladan, vetrovit i suv vazduh oduzima joj prirodna ulja iz površinskog sloja i preko potrebnu vlagu, čineći je grubom, zategnutom i ispucalom. Šta god da je u osnovi zimskih neprijatnosti rešenje postoji i zasnovano je na višedecenijskoj ekspertizi dermokozmetičnog brenda La Roche-Posay. Njihova Lipikar linija sa formulama koje su pogodne za kožu sklonu atopijskom dermatitisu stekla je kultni status među svima koji se bore sa osetljivom i veoma suvom kožom, a to potvrđuje i dermatološkinja, Dr Jovana Majstorovič.

„Proizvodi iz Lipikar linije su moj izbor broj 1, zato što su bezbedni i efikasni u svim starosnim grupama. Mnogobrojne studije koje stoje iza Lipikar prouzvoda, meni kao lekaru ulivaju dodatno poverenje, da mojim pacijentima preporučujem samo najbolje. Rado ih preporučujem i bebama, ali i starijoj populaciji koja jako često pati od suve kože. Lipikar linija je i moj verni saputnik, tokom cele godine. Uzimajući u obzir prirodu mog posla, gde ruke perem više od dvadeset puta dnevno, LRP sindet čuva moju kožu, a LRP baume je održava zdravom i negovanom.“, objašnjava dermatološkinja.

NAUKA ZASNOVANA NA MIKROBIOMU

Tokom 25 godina istraživanja stručnjaci francuskog brenda ustanovili su da nije dovoljno jednostavno obnoviti barijernu funkciju kože kod osoba koje se suočavaju sa različitim problemima kože, poput ekcema. Podjednako je važno povratiti ravnotežu mikrobioma, koja kada je narušena dovodi do različitih problema na koži. U slučaju atopijskog dermatitisa, dolazi do prevlasti bakterija staphylococcus aureus i učestalih epizoda zapaljenja.

Na ovim naučnim osnovama razvijena je „zvezda“ cele linije – Lipikar Baume AP+M – visokoefikasna formula koja trenutno umiruje, ublažava osećaj svraba i štiti od intenzivnih faza suvoće kože. Ono sadrži Aqua Posae Filiformis, ekskluzivni patentirani aktivni sastojak koji spada u prebiotike, a razvijen je „zelenom naukom“ u La Roche-Posay laboratoriji. Proizvod sadrži i sastojak microresyl, koji takođe pomaže da se mikrobiom vrati u ravnotežu. Za obnovu zaštitne funkcije kože pored formule tu su i sastojci ši puter, niacinamid i termalna izvorska voda. Proizvod postoji i u laganijoj verziji Lipikar Baume Light AP+M, koju ćete zavoleti u toplijim danima jer se lakše razmazuje i brže upija.

2022_08_31_La Roche-Posay_lipikar_ak.jpg
La Roche-Posay 

BEZ PRETOPLIH KUPKI

Nakon dužeg boravka na ski stazama ili u šetnji, penušava topla kupka deluje kao idealan način da se ugrejemo i opustimo. Za suvu kožu to ipak nije idealno rešenje jer topla voda dodatno isušuje kožu ako preterate s temperaturom i dužinom kupanja. Neka voda bude tek prijatno topla, a najhrabriji mogu da probaju tuširanje prohladnom vodom koja zatvara pore i „zaključava“ vlagu. Nakon kupanja kremastom kupkom Lipikar Syndet AP+, na još vlažnu kožu nanesete mleko za kožu sklonu atopiji Lipikar Baume AP+M. Ukoliko je koža i dalje suva, poželjno je uključiti i uljane kupke poput Lipikar Huile Lavante AP+.

Podrazumeva se da su rukavice napolju obavezne, a isto važi i za SPF faktorom čak i kada je napolju oblačno. Na isušivanje kože utiče i veštački zagrejan vazduh u prostorijama, te bi trebalo održavati optimalnu temperaturu u prostorijama, kao i vlažnost vazduha.

Bezbrižno provedite svoje slobodno vreme na otvorenom tokom ove zime i posetite XXX i zajedno sa La Roche-Posay brendom bezbrižno uživajte u snežnoj zabavi.

Više informacija o Lipikar Baume AP+M i Lipikar Syndet AP+, kao i o drugim proizvodima, potražite na sajtu La Roche-Posay.