Dokolica pod prstima. Kontempliranje pod Suncem. Sladoled od nane, slana kosa i ‘’krenućemo kad zađe Sunce’’. Leto nas uvek vraća sebi, lakoći postojanja i zaboravljenim sitnicama koje život znače. Minimalan pristup prenosimo i na modnu, ali i beauty sferu – samo lagane, jednostavne i prozračne teksture dolaze u obzir. Bez mnogo pokreta, truda i nagomilavanja proizvoda. Pa šta ostaje u neseseru kada temperatura premaši 30 stepeni Celzijusa?

Odgovor je SPF, hidratantna krema i puder. Koža je u prvom planu, a istovremeno ima znatno više potreba – da diše, da održava vlažnost i bude zaštićena od UV zraka. Sve to pronašli smo u samo jednom proizvodu - L’Oreal Infaillible 32H Matte Coveru, i odlučili da ga testiramo na prvom morskom putovanju ove godine.

elle
Privatna arhiva 

elle(2).jpeg
Privatna arhiva 

Ovaj tečni puder namenjen je masnoj koži sklonoj nesavršenostima - sadrži 4% niacinamida koji ujednačava ten. Kao neko ko ima upravo ovakav tip kože, do sada sam izbegavala mat teksture jer bi se uvlačile u fine linije i dodatno isticale pore, ali to ovde nije slučaj. Iz istog razloga leti je moj izbor uglavnom bio laganiji L’Oreal True Match, ali kako je on namenjen normalnoj do suvoj koži, posle samo par sati imala sam problem sa prosijavanjem, a papirići za matiranje, tj. uklanjanje viška sebuma, uvek su bili u mojoj tašni. To se sa L’Oreal Infaillible 32H Matte Coverom ne dešava čak ni nakon celodnevnog nošenja, a uvek izgleda sveže.

Zbog jake pokrivne moći, nije potrebno da ovaj puder nadograđujete, štaviše, za leto vam je dovoljna minimalna količina – na prvi pogled je gušće teksture, ali se vrlo lako razmazuje. Da bi izgledao još prirodnije, danju ga nanosim vlažnim beauty blenderom, a za večernje prilike i intenzivniji look, koristim prste ili makeup četku.

reallygreatsite.com.jpg
Privatna arhiva 

tara đukić elle web urednica
Privatna arhiva 

 A kako odabrati pravu nijansu za letnji odmor na kome promenimo i do nekoliko tonove boje kože? L’Oreal Infaillible 32H Matte Cover dolazi u 8 nijansi (i mi smo ih poneli sve!), ali ako ne bežite od sunčanja, sasvim je dovoljno da sa sobom ponesete nijansu 260 ili 290. Za jesen i zimu na beauty policu odložili smo hladnije tonove poput 150 i 175, ali ih takođe možete iskoristiti i ukoliko smatrate da vam je (ipak) potreban i korektor za predeo oko očiju.

Puder sadrži SPF25 što znači da ukoliko se šminkate preko dana, bićete zaštićeni od štetnih sunčevih zraka.

Najbolji mat puder za leto 2023
Privatna arhiva 

image00001.jpeg
Privatna arhiva 

image00012 (2).jpeg
Privatna arhiva 

I za kraj, sigurna sam da znate da je poželjno da tečni puder izbegavate na plaži, ali ako postoji ta neka bubuljica ili crvenilo sa kojim ne možete da se izborite i želite da ga sakrijete, značiće vam informacija i da je ovaj puder vodootporan.

Spakujte kofere, spremite se za nove letnje čarolije i – uvek i zauvek – samo nežno prema sebi!