Kažu da sa godinama dolazi samopouzdanje - sa čime se u potpunosti slažemo. Iako je starenje kože neizbežan prirodni proces, koji prihvatamo u potpunosti, ukoliko želimo da sačuvamo što lepši izgled kože tela i lica, potrebno je da fokus stavimo na kvalitetnu negu i proverene beauty savete. Pri ulasku u četrdesete, žene se susreću sa promenama na koži, te je potrebno prilagoditi rutinu nege novom stanju kože.

Koža postaje suva, bore dolaze do izražaja, tonus lica slabi, a sve te promene su povezane sa gubitkom kolagena i elastičnosti.

Pored nege kože, koja je imperativ za blistavost i jedrinu lica, veliku pažnju treba obratiti i na sastojke make-up proizvoda.

Stoga, u nastavku vam otkrivamo 5 najboljih kozmetičkih trikova za žene starije od 40 godina, prema ekspertima.


1. Izmasirajte kožu ujutru 

Naduvenost lica može da se pogorša sa godinama, ali potrebno je samo nekoliko minuta jutarnje masaže da bi se to promenilo. Koristite popularni gua-sha alat da biste nežno masirali lice pokretima prema gore i prema spolja.

2. Nanesite ulje za kosu da biste održali hidrataciju i sjaj

Često obraćamo toliko pažnje na svoju kožu da nega kose ume da padne u drugi plan. Kosa može postati suva i lomljiva sa godinama, tako da održavanjem što većeg nivoa hidratacije održavajte taj mladalački sjaj vlasi.

Ukoliko ste se odlučili za promenu, neka ona barem bude trendy. Proverite kojih 9 frizura će biti najpopularnije u 2023. godini.
Zara via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

3. Dubinski nanosite kondicioner ili masku na kosu

Pored uključivanja ulja za kosu u svoju rutinu, započnite i sa dubokom regeneracijom kose jednom nedeljno da biste videli promenu u zdravlju vaših pramenova - potrebno je da držite bogatu masku na kosi barem 20 minuta. 

4. Koristite tonirane kreme

Čak i ako nikada niste koristili tečni puder kada ste bili mlađi, vaš ten sa godinama može postati neujednačen. Blaga tonirana krema može da napravi veliku razliku - izaberite nijansu koja odgovara tonu i primetićete značajnu razliku u svežini lica.

5. Nanesite posvetljivač ispod očiju

Sa godinama, tanka koža ispod očiju može otkriti više tamnijih tragova ili čak crvenila. Trik za brzo rešavanje ovog problema je nanošenje iluminatora na unutrašnje uglove područja ispod očiju (ili gde god da primetite promenu boje) i dobro ga izblendajte.