Svedoci smo cikličnosti u modnoj industriji gde se određeni trend se prevaziđe da bi u određenom trenutku ponovo bio aktuelan - najsvežiji primer su baletanke. A, da li ste znali da se isto pravilo događa i u beauty svetu?

"Tubing" maskara je bila veoma popularna devedesetih godina kada je brend Blinc lansirao svoju originalnu formulu, ostavljajući druge brendove šminke za sobom, pitajući se zašto oni toga ranije nisu setili. "Tubing" maskara je rešila niz problema koje inače mogu da nastanu korišćenjem ovog beuaty proizvoda.

Maskara u "cevi" bolja je opcija od regularne jer pravi male okvire oko svake pojedinačne trepavice, eliminišući rizik od mrljanja, ljuštenja i preterane količine proizvoda. Njeno uklanjanje je takođe jednostavnije - dovoljna je topla voda i blag pritisak prstiju. Nije bilo potrebe za dvofaznim sredstvom za uklanjanje šminke i bezbrojnim pamučnim krugovima. Bilo je zaista genijalno, i nije iznenađenje što je čitav koncept oko tubing maskare eksplodirao.

Međutim, kada su krupne "Bambi" trepavice ušle u modu, formule maskara koje se mogu nadograđivati ukrale su spotlight (čitaj: Too Faced Better Than Sex, Diorshow i Maybelline Colossal Volume).

Ali sada, kako to već ide na TikTok platformi, popularnost maskara u tubing pakovanju iznenada je porasla do neslućenih visina. A ako ste se ikada borili sa zamrljanim, suznim očima ili jednostavno želite da što lakše skinete šminku na kraju dana - možda je baš ovo vrsta proizvoda koja vam je potrebna.

U nastavku smo izdvojili 5 najboljih opcija tubing maskara.

1. Mecca Max Whip Lash maskara

1.jpg
MECCA 

 2. Kevyn Aucoin The Volume maskara

4.jpg
KEVYN AUCOIN 

3. Victoria Beckham Beauty Future Lash maskara

5.jpg
Victoria Beckham 

4. MAC Cosmetics Extended Play Gigablack Lash

3.jpg
MAC 

5. Hourglass Unlocked Instant Extensions maskara

2.jpg
Hourglass