Poslednjih nekoliko godina korejska kozmetika je stupila na svetsku beauty scenu sa namerom da tu i ostane. Priznajemo, zasluženo. Tehnologija koja se koristi u proizvodnji proizvoda sa korejskog podneblja je next level - formule su napredne, a sastojci su visokog kvaliteta i samim tim kvalitetniji od drugih. A, ukoliko ove jeseni fokus stavljate na sjajan i blistav ten - idealan je trenutak da za sebe odaberete serum sa vitaminom C.

Serumi sa vitaminom C su jedan od ključnih koraka u klasičnoj beauty rutini Korejki, objasnila je Lauren Lee,  „i to sa dobrim razlogom – oni daju veoma dobre rezultate u borbi protiv slobodnih radikala i imaju kapacitet da pomognu u prirodnoj proizvodnji kolagena". Vitamin C je ključni sastojak za negu kože čije efekte zaista možete primetiti. Međutim, on može potencijalno da iritira kožu. „Ne može svako da toleriše visoku koncentraciju vitamina C“, rekla je Ruby Wang.

Rešenje? Postepeno uvodite proizvode sa vitaminom C u vašu beauty rutinu; počnite sa nanošenjem seruma jednom ili dva puta nedeljno i polako povećavajte učestalost korišćenja kako vreme bude prolazilo. Ono što možete da očekujete od rezultata jesu "posvetljivanje tena, izbeljivanje hiperpigmentacijskih fleka, borba protiv štetnih UV zraka“, rekla je Ruby za ELLE. "Dakle, pored kreme za sunčanje, serum sa vitaminom C je verovatno jedno od najboljih oružja protiv starenja!"

U nastavku, izdvajamo najbolje korejske serume sa vitaminom C koje možete pronaći na našem tržištu.

NEOGEN DERMALOGY REAL VITA C Serum za lice sa 22% vitamina C

NEOGEN-DERMALOGY-REAL-VITAMIN-C-serum-za-lice-sa-22-vitamina-C.jpg
neogen 

Laniege Radian-C esencija za posvetljivanje

1696570583973_laneige-best-korean-vitamin-c-serums.jpg
Sephora 

 Nature Republic Vitapair C Dark spot serum

1696570583973_vitapairc-best-korean-vitamin-c-serums.jpg
Nature republic 

CosRx Vitamin C 23 serum

1696570583974_cosrx-best-korean-vitamin-c-serums.jpg
Cosrx 

 MIZON REAL VITAMIN C sa 19% vitamina 

14125-p-4084_w.jpg
mizon