Oprostite se od neujednačene šminke ovog proleća prateći preporuke profesionalnih šminkera i stručnjaka za lepotu. Ovo su 3 uobičajene greške koje pravite kada nanosite puder, a dovode do lošeg izgleda kože:

1. Ne koristite prajmer

Pre nanošenja bilo koje podloge ili šminke na vašu kožu, važan korak je da dobro hidrirate lice. Priprema kože ne samo da će popuniti fine linije i bore, već i čini da se puder razmaže ravnomerno, da se ne uvlači u suvlje delove i da duže traje. Naime, s dobrom kremom ili prajmerom, puder može da traje bar osam sati bez potrebe za popravljanjem. 

To može da bude lagana dnevna krema sa SPF-om ili serum na bazi hijalurona, a dodatni savet je da prvo nanesete tanak sloj pudera, a zatim ga nadograđujete samo na predelima gde treba (dobro izblendajte sve).

2. Birate teške formule

Druga greška koju žene čine posle 40. godine jeste da biraju teške i mat teksture koje čine fine linije, pore i bore naglašenim i više izraženim. Iako ovo može biti odličan izbor za masnu kožu, ukoliko imate suvu, ona će izgledati dodatno isušeno i izmoreno. Ne preterujte s količinom, a takođe obratite pažnju na sastav i birajte one s hidratantnim sastojcima kao što su hijaluron ili niacinamid (dobra opcija su i tzv. serum puderi).

profimedia-0495904323.jpg
J Brand via Bestimage / Bestimage / Profimedia 

3. Ne čistite vaše četke za šminkanje

Način na koji nanosite vaše omiljene proizvode za šminkanje jeste veoma važan, ali i tu su i alati koje svakodnevno koristite. Nedovoljno pranje četkica može izazvati bubuljice, zapušene pore i neujednačen, neravnomerni izgled tena. Naravno, ovo onda čini fine linije i opuštenu kožu očiglednijim. Takođe, nanošenje prstima može biti problematično ako prvo ne operemo ruke, a isto važi i za blender. Na njima se taloži stari puder i stvaraju se bakterije, što često nemamo u vidu. Preporučuje se da ih perete najmanje jednom nedeljno, a ako imate masnu kožu, onda i češće.

Izvor: ELLE/T.Đ.