Nijedan dan ne može da prođe, a da ne govorimo o krucijalnoj važnosti korišćenja SPF-a svakoga dana. To je jedan od najvažnijih koraka u nezi kože, posebno u anti-age segmentu. Za one koji vole da imaju više koraka u rutini, nije suvišno koristiti zaštitni faktor u zasebnom proizvodu, ali za one koji preferiraju jednostavniju rutinu, postoje mnoge tonirane kreme i tečni puderi koji u sebi sadrže SPF kako biste mogli udvostručiti zaštitu (jer, kao što ćete pročitati ispod, make up proizvodi sa SPF-om sami po sebi nisu dovoljna zaštita od sunca).

Konstantno testiramo različite podloge jer A) to je na neki način naš posao, i B) nikada neću prestati da tražim savršen proizvod za podlogu na licu. Dakle, bez daljnjeg, u nastavku iznosimo pet najboljih tečnih pudera sa SPF-om. 

L’Oréal Paris Infallible 24 Hour Fresh Wear Foundation

Obožavamo kada pronađemo kvalitetan drogerijski proizvod, a ovaj Infallible puder od L'Oreala je upravo takav. Pruža prekrivanje koje se može nadograđivati i dolazi u čak 40 nijansi. Takođe je bogat hemijskim i mineralnim SPF 25 zaštitom kako bi vam pružio malo dodatne zaštite iznad vaše dnevne kreme sa zaštitnim faktorom od sunca. Lako se utapkava u kožu sa beauty blenderom i daje prirodan završetak.

1689693299-71Q4IPV3cjL.jpg
Loreal 

Estée Lauder Futurist Hydra Rescue Moisturizing Foundation SPF 45

Ova podloga ne samo da ima veoma visoki SPF 45, već je njegova formula jedna od naših omiljenih sa ovog spiska. Nudi srednju do visoku pokrivenost, uz sjajni efekat zahvaljujući acai ulju i ulju jojobe.

1711575438-estee-lauder-hydra-rescue-6604917b974bb.jpg
Estee Lauder 

Maybelline Dream Urban Cover Flawless Coverage Foundation Makeup SPF 50

Kada želim da prekrijem svaku sitnicu na licu, posežem za ovim puderom sa potpunim prekrivanjem od Maybellinea. Često se vraćamo ovom proizvodu iz drogerije jer pruža neverovatno prekrivanje, ali se iznenađujuće lagano oseća na koži. Pruža mat završetak i izdržava sve izazove jednog prosečnog dana. Naravno, ugrađeni zaštitni faktor je neizostavan.

1711629413-71dvxVdT7hL.jpg
Maybelline 

Yves Saint Laurent All Hours Luminous Natural Matte Foundation

Tvrdnja o 24-časovnoj postojanosti ove YSL podloge zapravo je prilično precizna (međutim, molim vas nemojte nositi bilo kakvu podlogu 24 sata!) Formula je praktički vodootporna, pa će vas provesti kroz sve što jedan dugi dan ima pred sobom. Uprkos tome što je ovo mat podloga, puder sadrži hijaluronsku kiselinu kako bi koža dobila malo hidratacije. I naravno, ima i SPF 30, što koristimo za slojevito nanošenje i kombinovanje sa svojom klasičnom kremom za zaštitu od sunca.

1711629669-ysl-all-hours-foundation-6605654ae17c6.jpg
ysl beauty 

Chanel Les Beiges Healthy Glow Foundation Hydration and Longwear

Naravno, Chanel nikada ne razočara. Ovo je luksuzni tečni puder koji se voli ne samo zbog svog prestiža već i zbog izuzetnog kvaliteta. Njegova lagana tekstura i hidratantni, sjajni završetak čine ga omiljenim među ljubiteljima lepote, uključujući i poznate šminkere. Formula sadrži pigmente koji reflektuju svetlost i antioksidante, a sve to dok istovremeno pruža zaštitu od sunca sa SPF 25.

1711630070-chanel-les-beiges-foundation-660566dbdee90.jpg
Chanel Beauty 

Shiseido Synchro Skin Radiant Lifting Foundation SPF 30

Imate osetljivu, masnu i kožu sklonu aknama? Ovo je tečni puder za vas. Zbog svoje prozračne formule bez ulja, ne oseti se na koži. Proizvod se jednostavno blenda, te izuzetno dobro kontroliše vlažnost i višak sebuma. I ne brinite, neće vas previše matirati.

1711630393-51K6yuU5j6L.jpg
Shiseido 

Tinted Moisturizer Oil Free Natural Skin Perfector SPF 20

Ovaj bestseler smo uvrstili na našu listu za sve one koji preferiraju formule poput toniranih krema. Sa laganom formulom bez ulja, blagim prekrivanjem i polu-mat finišom, verujemo da je ovaj Laura Mercier puder prvi izbor mnogih devojaka tokom proleća i leta

9R86D3TBdujBwGNj4ZHrLj-768-80.jpg.jpg
Laura Mercier 

Izvor: ELLE/N.K.