Na pragu smo najživopisnije sezone u godini, kada se čini kao da je sve dozvoljeno. Ljubitelji make upa ovog leta prihvataju miks smelih, živopisnih boja i novih tendencija, što znači da su opcije za kreativnost pri šminkanju beskrajne. Od ponovnog vraćanja maskara u boji do naglašavanja duboko hidrirane, sjajne kože, ovog leta trendovi su usmereni na stvaranje upečatljivog izgleda dok se istovremeno zadržava svež i sofisticiran stil. Bilo da se opuštate pored bazena ili prisustvujete letnjem prijemu, ovo su najaktuelniji trendovi za leto 2024.

Maskara u boji

Iako nismo u ranim 2000-im, maskara u boji se vratila - i bolja je nego ikada. Odlazeći od tradicionalne crne nijanse, boje poput kobalt plave, električno zelene, nežno roze i kremasto braon stvaraju izgled koji je i zabavan i lak za ponavljanje. Ono što posebno volimo kod ovog trenda je to što lako privlači pažnju ka očima dok ostatak lica ostaje svež i prirodan, što se savršeno uklapa sa ovogodišnjim minimalističkim, ali uzbudljivim beauty izgledima.

Biserna koža

Prošle godine je sve bilo u znaku "staklene kože", ali ovog leta taj trend prelazi na viši nivo. Biserna koža, koja podrazumeva sjajan ten fokusira se na duboko hidriranu kožu koja je jedra i zategnuta. Ključ za savladavanje biserne kože je upotreba hidratantnih seruma, istih takvih prajmera i laganih pudera koji pojačavaju prirodni sjaj kože. Rezultat? Blistavi finiš koji izgleda sveže, prirodno i pomalo preplanulo.

Lažne pegice

Ostavićemo barem jedan trend IT devojci Hailey Bieber koja je nekrunisana kraljica viralnih beauty trendova. Lažne pegice su inspirisane sunčanim mrljama, a ljubitelji lepote prihvataju ovaj trend kako bi svom makeup izgledu dali letnji pečat. 

Senka za oči u bojama zalaska sunca

Ovo je jedan od najlepših make up trendova godine. Crpeći inspiraciju iz svetlih, toplih nijansi letnjeg zalaska sunca, ovaj trend uključuje mešanje nijansi narandžaste, roze, ljubičaste i crvene kako bi se stvorio ombré efekat na kapcima koji oponaša boje neba. Tako letnje, tako zavodljivo.

Konturisanje u boji

Konturisanje u boji je tu da unese malo zabave! Prihvatite najnoviji trend ove sezone tako što ćete transformisati klasične tehnike konturisanja i uključiti živopisne nijanse poput roze, crvene i narandžaste. Umesto tipičnih neutralnih nijansi, kontur u boji koristi tonove rumenila za stvaranje dimenzije i naglašavanje prirodnog oblika lica. Nanošenje rumenila duž jagodica, slepoočnica i čak preko nosa ne samo da dodaje boju već i pomaže u definisanju vaših crta lica. Savršen za leto!

 Izvor: ELLE/N.K.