Mnogi proizvodi pomažu u borbi protiv bolnih, upaljenih bubuljica, ali kako tretirati rupice koje ostaju iza njih? Srećom, danas na tržištu postoji više od jedne kreme za tretiranje ožiljaka od akni – iako nijedna formula ne može potpuno ukloniti udubljenja na koži izazvana bubuljicama, postoje one koje mogu da smanje njihovu vidljivost. Sastojci poput mlečne kiseline, retinola i kojik kiseline mogu posvetliti to područje i ujednačiti teksturu kože.

U nastavku otkrijte top 5 proizvoda koje preporučuju dermatolozi - i zaista deluju.

1. Cicatrix krema

Sadrži prirodne sastojke koji pospešuju pravilnu epitelizaciju kože i ubrzavaju njen oporavak stvarajući zaštitni film. Pomaže kod hipertrofičnih ožiljaka, novih i starih ožiljaka, ožiljaka od opekotina, akni i strija.

cicatrix (1).jpg
Catalysis 

 2. Avene Triacneal Expert

Avene Triacneal Expert za ožiljke posvetljuje postinflamatornu hiperpigmentaciju (PIH), postinflamatorni eritem (PIE) i tamne mrlje, te smanjuje upalu koja ih okružuje.

avene-triacneal-expert-emulzija-30ml-0.jpg
Avene 

 3. CeraVe Resurfacing Retinol Facial Serum for Acne Prone Skin

CeraVe Resurfacing Retinol serum za lice cilja tragove koji ostaju posle akni, kao i vidljive pore, poboljšavajući teksturu kože uz pomoć retinola. Ključni sastojci ovog seruma su ceramidi i niacinamid, koji rade na obnavljanju barijere kože i pružaju umirujuće benefite. Formulisan od strane dermatologa, ovaj serum posvetljuje, zaglađuje i ujednačava ton kože.

cerave.jpg
cerave 

 4. Dr. Dennis Gross Alpha Beta Universal Daily Peel

Ovaj dvostepeni tretman sadrži pet AHA/BHA kiseline, antioksidanse i vitamine. Dostupan je u formulama za osetljivu kožu i za jaku upotrebu. Ove unapred natopljene maramice brzo uklanjaju mrtve ćelije kože, ulje i nečistoće, što ih čini idealnim za upotrebu u pokretu ili za one koji su novi u korišćenju hemijskih eksfolijanata.

11815007-1065141596200960.jpg
Dr Dennis Gross 

 5. La Roche Posay Cicaplast B5 gel 

U sastavu gela se nalazi Panthenol u koncentraciji od 5% i La Roche-Posay termalna voda, koji trenutno umiruju kožu. Podstiče optimalnu epidermalnu regeneraciju, zbog čega se pre svega preporučuje nakon hemijskih tretmana, ali i za brži oporavak kože nakon bilo kakve vrste traume i oštećenja (najbolje deluje u kombinaciji sa Cicaplast kremom).

0002150_la-roche-posay-cicaplast-gel-b5-40ml.jpg
La Roche-Posay 

 Izvor: ELLE/T.Đ.