Sleepy eyes(uspavane oči) naziv je koji stoji iza jednog od najnovijih beauty trendova generacije Z, a čiji krajnji efekat čini da ljudi izgledaju "umorno". Znamo, zvuči vrlo neobično. 

Uz podršku zvezda poput Emme Chamberlain, Lily-Rose Depp, Billie Eilish i Zoë Kravitz (ili one jednostavno prirodno imaju takve oči i slučajno su postale zaštitna lica ovog trenda), hashtag #SleepyEyes je privukao skoro 140 miliona pregleda na TikToku i ne pokazuje znakove zaustavljanja. Ovaj beauty stil ima za cilj da oda počast prirodnoj lepoti i doda seksepil.

Trend je gotovo kombinacija izgleda široko otvorenih očiju (doe-eyed) i sirenastih očiju (siren-eyed). 

Dok naglašavanje umornog izgleda može biti zabavan i prikladan trend za one koje ne brinu previše o make-upu, ipak moramo biti pažljivi. Ne bi trebalo da ignorišemo stvarne emotivne i fizičke efekte hroničnog umora.

U suštini, "sleepy eyes" je minimalističkija verzija "siren eyes". Da biste postigli ovaj efekat, treba da se fokusirate na kožu ispod očiju.

Počnite tako što ćete istaknuti sive nijanse. Prvo, uzmite neutralnu boju za smokey eyes i blendujte je na gornji kapak pomoću meke četkice. Zatim, koristite malu, šiljastu četkicu za oči da proširite istu boju ka unutrašnjem uglu oka, stvarajući duboko uvučen izgled umora. Sledeće, koristite crni ajlajner (gel, tečni, olovku ili tuš) i nacrtajte liniju od spoljnog ugla oka ka gore, povezujući je sa krajem oka.

Zatim, uzmite tamni ajlajner i nanesite ga ispod kapaka, samo do sredine. Ravnomerno nanesite malom četkicom i povucite ovu liniju boje kako biste je spojili sa krajem oka, stvarajući gladak smokey efekat.

Završite nanošenjem guste maskare na gornje i donje trepavice. Kombinujte sa neurednom kosom, opuštenom, ležernom odećom i ne zaboravite dubok pogled i veliku šolju kafe da upotpunite ovaj umoran, ali senzualan izgled.

U nastavku pogledajte tutorijale za ovaj make-up look!

sleepy eyes 1  tiktok/@pau_avella1702

sleepy eyes 2  tiktok/@elpltt_

Izvor: ELLE/N.K.