TikTok zajednica ne prestaje s novitetima, pogotovo kada je beauty svet u pitanju. Tako gotovo svakih nekoliko nedelja možemo da vidimo nove trendove u nezi kože, ali i šminkanju.

Među njima, u poslednje vreme ističe se naglašeno korišćenje rumenila jer ako je neki proizvod voljen, definitivno je taj. Iako je godinama bio zanemaren, sada je dostigao svoj vrhunac u eri prirodnog, rumenog i zdravog izgleda lica.

Novi TikTok pojam 'sunset blush' podstiče osunčani izgled lica, poput onog za vreme zalaska sunca. Trend zapravo spaja rumenilo i highlighter u jedno stvarajući efekt glowy kože, svetlucavog odsjaja, shimmera, luminoznog sjaja kao i 'Dolphin Skin' i 'Mermaid Skin' estetike. Dakle, naglasak je na jarkim tonovima crvene, narandžaste i ružičaste, kao i jakom sjaju iznad njega.

Kako postići sunset blush izgled?

Ovaj novi TikTok trend je kreirala Alissa Janay, a da postignete potrebno vam je tečno rumenilo u dve nijanse, te iznad njega tečni hajlajter. Najpre nanesite narandžastu nijansu rumenila na sredinu obraza, pa ružičastu prema spoljnom delu lica, a iznad njih, odnosno na vrh obraza, zlatni hajlajter. Sami odredite intenzitet rumenila, ali ne plašite se da preterate.

 Izvor: https://storybook.hr/