Letnje vreme uvek donosi najrazigranije trendove šminkanja. Dok svi sanjamo o predstojećim odmorima na tropskim plažama, popodnevima provedenim pored bazena i dugim sunčanim danima koji se pretvaraju u tople, avanturističke noći, TikTok je prepun inspiracije u beauty sferi koje će nas pokrenuti. U 2024, rumenilo je najvrelija tema sezone. Sa trendovima koji se kreću od živopisnih ombré stilova koji oponašaju zlatne zrake sunca do nostalgičnih izgleda koji poprimaju novi oblik, ovaj jedan korak u vašoj rutini šminkanja može napraviti svu razliku. U nastavku donosimo tri načina na koje možete besprekorno implementirati najbolje trendove rumenila za leto 2024!

Rumenilo u bojama zalaska sunca

Moglo bi se reći da ima malo stvari na svetu lepših od zalaska sunca. Živopisne žute i narandžaste nijanse prelaze u more ružičaste boje na najfascinantnijem platnu, stvarajući prizor toliko privlačan da je teško odvojiti pogled. Ne govorimo o zalasku sunca na nebu; govorimo o zalasku sunca na vašem licu.

Sunset blush je viralan trend mešanja narandžaste i ružičaste boje kako bi se oponašao izgled zalaska sunca. Iako završni izgled može delovati teško za postizanje, rumenilo u bojama zalaska sunca je iznenađujuće lako postići. Počnite primenom dubokog ružičastog rumenila na slepoočnicama i najvišoj tački obraza, a zatim nanesite narandžasto rumenilo na jabučice obraza, osiguravajući da se neprimetno uklopi u ružičastu nijansu. Da biste poboljšali sjaj, završite sa malo zlatnog hajlajtera na najvišoj tački obraza. 

Boyfriend blush 

Suprotno onome što ime sugeriše, boyfriend rumenilo nema veze sa vašim ljubavnim statusom. Ovaj trend se odnosi na poboljšanje prirodnog rumenila vašeg lica. Korišćenjem više narandžastih tonova rumenila, stil predstavlja povratak na šminkerske izglede karakteristične za '90-te i rane 2000-te. Postavite rumenilo na visoke tačke obraza ili ga nanesite na jabučice obraza i preko nosa za IT izgled. 

Ova tehnika nanosi rumenilo niže na lice umesto na najviše tačke obraza. Počevši od jabučica obraza i blendirajući naniže, odmah ispod mesta gde biste konturisali, otkrićete mladalački rumeni izgled koji sjajno izgleda na svakom obliku lica.

Rumenilo u boji lavande

Iako leto obično traži živopisnije tonove, hladni tonovi su trenutno u trendu. Plavi tonovi su imali svojih pet minuta ranije ove godine, a sada su rumenila u tonovima lavande postala omiljeni proizvod za postizanje bezbrižnog, uzvišenog izgleda šminke.

Neočekivani izbor boje za rumenilo, ljubičasta je odlična za dodavanje definisanijeg i pigmentiranijeg završetka. Bogata ljubičasta nijansa često se pojavljuje kao živopisnija ružičasta boja, čineći savršen rumeni izgled, posebno za one sa tamnijim tenom ili neutralnijim podtonovima. Pokušajte dodati biserne nijanse preko lavandinog ili duboko ljubičastog rumenila kako biste postigli sjajni izgled osunčanog tena.

Izvor: ELLE/N.K.