Žene koje su nas učile da uradimo prvi samopregled.
Žene koje su nam poverile da su nešto napipale.
Žene koje smo zvale odmah nakon ultrazvuka.
Žene sa kojima smo vodile bitke i nismo brojale godine.
Žene koje nas edukuju i od kojih učimo da razgovaramo o bolesti bez tabua.
Mi. Mame. Tetke. Sestre. Drugarice. Koleginice. Tiče nas se svih. Jer svi imamo nekog.

Svakog oktobra obeležava se Međunarodni mesec borbe protiv raka dojke, a ovim povodom Triple Jump Group sa brendom Lindex već desetu godinu za redom pokreće Pink kampanju koja ističe važnost otkrivanja raka dojke i kontinuirane podrške ženama u borbi protiv ove bolesti. Pod sloganom ’’Niko nije od kamena – pregledaj se’’, u utorak je održan i događaj u impozantnoj rezistenciji Ambasade Švedske, kako bismo se ujedinile, povezale i razmenile različita znanja i iskustva na ovu temu.

LINDEX_50.JPG
Lindex 

LINDEX_178.JPG
Lindex 

LINDEX_172.JPG
Lindex 

Opšte je poznato, a nikad dovoljno puta ponovljeno, da je rak dojke najčešća bolest koja pogađa žene širom sveta. Ali je isto tako i bolest koja ima izuzetno visok stepen uspešnosti lečenja ukoliko se otkrije na vreme. Redovni pregledi spasavaju živote, a podrška ženama koje ova bolest pogađa je ključna za njihovo emocionalno i mentalno zdravlje.

Prisutne su prvo pozdravile Jelena Zorica Živkov, brend menadžerka Lindex-a u Srbiji i ambasadorka Švedske Charlotte Sammelin, a na panelu su učestvovale i Martina Wake, Business Controller Franchise u Lindexu i Vesna Bondžić, osnivačica i predsednica Ženskog centra Milica.

LINDEX_140.JPG
Lindex 

LINDEX_138.JPG
Lindex 

LINDEX_144.JPG
Lindex 

LINDEX_160.JPG
Lindex 

LINDEX_166.JPG
Lindex 

LINDEX_155.JPG
Lindex 

Tokom razgovora, napomenuto je da Institut za onkologiju i radiologiju Srbije igra ključnu ulogu u dijagnostikovanju i lečenju ove bolesti, a Lindex sa ponosom podržava rad Instituta kroz donacije i saradnju već punih deset godina. Tokom ovog perioda, više od 120.000 evra prikupljeno je za poboljšanje uslova lečenja i nabavku medicinske opreme.

Kao i proteklih godina, 10% prihoda od prodaje Lindex asortimana za žene, u periodu od 1. do 14. oktobra, biće donirano Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije, tako da u ovoj humanitarnoj akciji možete da učestvujete i vi. Ove donacije direktno doprinose poboljšanju uslova lečenja na Institutu, čineći ga dostupnijim i efikasnijim za pacijentkinje širom Srbije.

Uvažene zvanice su nakon panela uživale u koktelu, dobroj priči, te na drvo želja ispisivale svoje poruke obolelim ženama, u znak podrške. One su naše heroine i izvor inspiracije.

LINDEX_73.JPG
Lindex 

LINDEX_76.JPG
Lindex 

LINDEX_42.JPG
Lindex 

LINDEX_132.JPG
Lindex 

LINDEX_190.JPG
Lindex 

LINDEX_210.JPG
Lindex 

LINDEX_87.JPG
Lindex 

LINDEX_91.JPG
Lindex 

LINDEX_94.JPG
Lindex 

LINDEX_176.JPG
Lindex 

LINDEX_4.JPG
Lindex 

LINDEX_59.JPG
Lindex 

Ne zaboravite: naša je obaveza da jedan minut, jednom mesečno, odvojimo kako bi smo uradile same pregled grudi. Zajedno u borbi protiv raka dojke. „Niko nije od kamena“ - bez obzira na snagu i hrabrost, zdravlje ne treba prepustiti slučaju.

Više fotografija pogledajte u galeriji.

Lindex Slike zvanica