Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zdravlje i fitness

Kako da napravite svečanu večeru po uzoru na Kate Middleton

Autor majab
Autor majab

Nekoliko jednostavnih pravila učiniće vas domaćicom dostojnom Backingham palate.

Izvor: foto: Instagram/katemiddletonphotos

Vojvotkinja od Kembridža poznata je kao izvrsna domaćica, pod tim ne mislimo na njenu umeće u razvalečenju domaćih kora za pitu, već na to kako izgledaju kućni kokteli i večere koje priređuje za prijatelje i porodicu.

Iako na ovakvim zabavama, koje su da se ipak razumemo aristokratske, postoji naravno posluga, Kate svoje goste uvek poslužuje sama.

Takođe, voli da kuva, te će se na njenoj trepezi mahom naći jela koja je sama pripremila.

I ne samo to, s obzirom da je čest gost na raznim državnim događajima koji podrazumevaju svečane ručkove i večere, njeni maniri su besprekorni i vredni pažnje, jer ostavljaju utisak velike dame.

Većinu toga Kate je morala da nauči kada je postala deo kraljevske porodice, a uz pomoć Myka-e Meier eksperta za ovakve događaje etiketiranog od strane krune i vi možete sopstvenu zabavu pretvoriti u onu kakve se viđaju u malobrojnim palatama.

1. Pošaljite "pravu" pozivnicu

Prvi korak je vrlo značajan. Ukoliko želite ovo okupljanje da podignete na jedan viši nivo, neophodno je da ispoštujete važno pravilo, a to su zvanične pozivnice.

I ne, to nikako ne podrazumeva forvardovanje mejlova na adrese vaših prijatelja, već slanje pravih pozivnica u koverti. Danas pozivnice možete poručiti on-lajn, pa ovim putem čak i odabarati fotnove slova, boje, vrstu papira. Vaša žurka već je posebna!

2. Pripremite se poput Vojvotkinje - unapred

Svaki dan jedne Vojvotkinje je u potpunosti organizovan, što znači da je sve isplanirano poprilično unapred. Vaša svakodnevica možda ne podrazumeva striktan raspored koga se morate pridžavati, ali ukoliko unapred isplanirate sve detalje, tog dana kada se večera održava neće biti mesta panici i kulinarskim nezgodama, koje se u žurbi i po nepisanom pravilu: uvek dešavaju.

3. Ispoštujte pravila postavljanja 

Tanjir postavite 4 do 5 cantimetara od ivice stola. Tačna mera razmaka među escajgom nije bitna dok god je ta mera jednaka. Čaša se postavlja sa desne strane tanjira, iznad noža i kašike. Platnena salvetu ubacite u prsten za salvete, a potom ukoso u sam tanjir.

4. Vegetarijansko jelo

Ukoliko vam dolazi devetoro gostiju, trebalo biste da poslužite selekciju od barem tri vrste jela. S obzirom na profil gostiju koji vam dolaze, uključite vrste jela. Svakako uljučite vegetarijansku opciju, bez obzira na to što možda među vašim prijateljima nema vegeterijanaca, jedna dijetalana varijanta uvek je dobar izbor.

5. Upoznajte ljude i družite se

Kao domaćinu, vaš zadatak nije nikako samo da služite ljude, već da se sa njima i družite. Potrudite se da upoznate ljude jedne sa drugima i da stvorite zajedničko tlo za razgovor.

Svi bi trebalo da se osećaju prijatno i dobrodošlo, vaš zadatak je da to i učinite. Sipajte im vino i uključite se u drugarsko ćaskanje.

6. Vinska pravila

Okruglije čaše koriste se za konzumiranje crvenog vina. Za služenje penušavih belih vina koriste se uske čaše, jer se u njima njaduže zadržava ugljen-dioksid. Belo vino se takođe služi iz uskih čaša, jer se tako sporije hladi. Čaša se puni do polovine kada je u pitanju crveno vino ili dve trećine kada je u pitanju belo vino. Sama čača se drži za nožicu, da se vino ne bi grejalo.

Ukoliko nosite karmin, obratite pažnju na to da uvek pijete sa iste strane, to jest supravo na onom mestu gde ostaje otisak od karmina.

Na sledećoj stranici pročitajte preostalih 6 pravila:

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity