Nema mnogo hrane koju možemo da jedemo u bilo koje doba dana ili noći, a da ne goji. U nastavku saznajte sa kojih 6 možete da napunite tanjir bez griže savesti.
Bademi
Orašasto voće je čarobna grickalica koju vaše telo obožava. Idealan je međuobrok, ali i dodatak mnogim jelima. Sadrži vitamin E, proteine, zdrave masnoće poput omega-3 masnih kiselina, ubrzava metabolizam i stvara osećaj sitosti. Preporučena doza je 23 badema.
Špargla
Ovo povrće je vrlo zdravo. Stabljika deluje poput probiotika jer čisti digestivni trakt. Prepuna je folatima i vitamina C te kalijumom, fosforom, sumporom, kalcijumom i magnezijumom, kao i gvožđem, cinkom i jodom. Špargle su izvrsni čistači tela od lošeg holesterola.
Jogurt
Jogurti koji sadrže velike količine dobrih bakterija savršen su dodatak doručku ili kao međuobrok. Regulišu probavu i sluznicu celog tela te će vas lepo zasititi. Probiotik kombinujte uz sveže ili suvo voće, žitarice i med u obliku ukusnog smoothie napitka i uživajte u ukusnoj kombinaciji ukusa koliko god želite!
Meso i riba
Proteini su telu itekako potrebni, a uz jaje najlakše ćete ih dobiti iz mesa. Obrok koji sadrži belo pileće ili ćureće meso ispečeno na roštilju ili kuvano idealan je za sve koji se žele rešiti viška kilograma. Kombinujte ga uz sveže ili kuvano povrće. Isto vredi i za ribu koju bi svi trebali da jedu barem jednom nedeljno. Ribu spremite u pećnici ili na roštilju ili kuvajte na pari.
Humus
Ukusan i zdrav namaz specijalitet je s Bliskog Istoka kojem je teško odoleti. Reč je o mešavini leblebija i zdravih začina koja će zadovoljiti vaš apetit i usrećiti vaše nepce.