ČUVENA VMA DIJETA IZGLEDA OVAKO: Zapišite jelovnik za rekordno mršavljenje u 15 dana

VMA dijeta trenutno je jedna od najpopularanijih, a mi vam u nastavku donosimo jelovnik i pravila ovog režima.

deryn-macey-gbF-RKceF1o-unsplash

Pravila VMA dijete

VMA dijeta je dijeta cikličnog tipa. To konkretno znači da se ova dijeta sastoji iz tri kruga koja traju po pet dana. Nakon ta tri kruga, obavezna je pauza od dve nedelje.

Svaki dan imate tri obroka – doručak, ručak i večeru. Idealno bi bilo da pauza između obroka bude 4-5 sati. VMA dijeta nalaže zabranjen unos šećera, alkohola, ali i veštačkih zaslađivača, dok se so unosi u minimalnim količinama.

Potrebno je piti 2l vode. Možete piti i limunadu i zeleni čaj. VMA dijeta obezbeđuje dovoljnu količinu minerala i vitamina, pa ne zahteva dodatni unos suplemenata. Dijeta je izrazito ekstremna, te je ne smete voditi više od 2-3 nedelje, kao ni bez konsultacija sa svojim lekarom ili nutricionistom.

JELOVNIK

Doručak je svakog od 5 dana isti:

  • 1 pomorandža
  • 1 komad dvopeka (ili 4 krekera)
  • šoljica kafe ili čaja (bez zaslađivača)
Unsplash/ Gaby Yerden 

A evo kompletnog jelovnika za 7 dana:

1. PRVI dan

Ručak:

1 kuvano jaje

2 kašike kisele pavlake (kiselog mleka ili jogurta)

1 dvopek

1 pomorandža

Večera:

1 do 2 dvopeka

2 kuvana jajeta

1 paradajz

1 krastavac

2. DRUGI dan

Ručak:

1 kuvano jaje

2 kašike kisele pavlake

2 dvopeka

1 pomorandža

Večera:

1 dvopek

125 g mlevenog junećeg mesa

1 paradajz

1 pomorandža

3. TREĆI dan

Ručak:

1 kuvano jaje

2 kašike kisele pavlake (ili kiselog mleka)

1 svež krastavac

1 pomorandža

Večera:

1 dvopek

125 g mlevenog junećeg mesa

šoljica kafe ili čaja bez šećera

1 pomorandža

Unsplash/ coco tafoya 

4. ČETVRTI dan

Ručak:

1 komad dvopeka

125 g mladog kravljeg sira

1 paradajz

Večera:

2 dvopeka (ili 8 krekera)

125 g mlevenog junećeg mesa

2 sveža paradajza

5. PETI dan

Ručak:

200 g kuvanog junećeg mesa

1 komad dvopeka

1 svež paradajz

Večera:

1 tvrdo kuvano jaje

500 g barenog povrća

Napomena

Juneće meso možete spremati kao pljeskavicu na teflonu sa mrvicom ulja ili ga dinstati na isti način uz dodatak prstohvata soli.