Kada pomislite na parfeme od ruža, verovatno ih povezujete sa tradicionalnim cvetnim mirisima koje je nosila vaša baka. Oni su bili intenzivni i pomalo zagušljivi - i zapravo sasvim drugačiji od slatkog, svežeg mirisa koji osećate kada ste u prirodi okruženi sveže sečenim ružama. Ruža je neretko bila nota koju su mnogi od nas izbegavali, često u korist mirisa belog cveća ili trendi drvenih nota.

Međutim, novije formulacije parfema sa ružom prolaze kroz promenu - kod tradicionalnih mirisa, gornja nota ruže kao da nadvladava sve ostale, dok u modernim mirisima ruže cvet ima sporednu ulogu.

Ruža se dobro slaže sa citrusnim notama stvarajući lagan i svež letnji miris, a u kombinaciji sa mošusom miris postaje senzualniji.

Ukoliko želite da produžite trajanje parfema na koži, savetujemo vas da parfem uvek nanosite na čistu, sveže istuširanu kožu jer će se miris uvek najviše zadržati na mekoj i negovanoj koži.

Takođe, važno je da izbegavate zadimljene prostorije i klasične cigarete - ukoliko ste pušač, IQOS je bolja alternativa jer nema rizika od neprijatnog duvanskog dima, a reč je o uređaju koji zagreva, a ne sagoreva duvan i dolazi u različitim bojama, kao što je najnovija nijansa iridescent purple, te je na vama da odaberete najadekvatniju zamenu.

U nastavku vam donosimo listu najlepših parfema sa ružom koje smo otkrili među poznatim brendovima.

1. Jo Malone London Roses

Ovaj parfem je inspirisan mirisom najfinijeg ratluka od ruže, a u spoju sa vanilom, čini kremasti miris koji će se zadržati na vašoj koži satima.

2.  Diptique Eau Rose 

Ukoliko težite mirisu koji otkriva neočekivane aspekte cveta ruže - pronašli ste ga! Esencija ruže Firad dodaje voćne akcente i čini da obožavate ovaj elegantni francuski miris.

3. Byredo Young Rose

Byredo se pozicionirao kao jedna od vodećih parfemskih kuća, a ovaj miris je predstavljen kao savršeni balans drvenastih ambera i mošusa, sa cvetnim mirisom ruže.

4. Floris A Rose For…

Ova uniseks parfemska voda je jedinstvena za onog ko je nosi, što znači da ćete osetiti pravu povezanost osobe i mirisa. Inspirisana je krhkošću, ali i snažnim miris cveta ruže.⠀

5. Maison Margiela Replica On A Date

Ovo je statement parfem prepun moćnih nota kao što su pačuli, vetiver i bergamot. Obećava vam postojanost i zapaženost!