Da li vam se ikad dogodilo da odete negde i imate čudan osećaj? Gotovo kao da možete da osetite energiju svuda oko vas? Vrlo lako može da se desi da ste osetili vorteks, odnosno da ste se našli na lokaciji koja je ispunjena snažnom energijom i posebnim tipom frekvencija.

Mesta koja imaju takozvane energetske čvorove sadrže više energije nego druge lokacije i zbog toga su posebna, a neretko se nalaze na presecima ley linija, odnosno zemljinog prirodnog elektromagnetnog polja.

Energetski vrtlozi mogu vam doneti osećaj mira ili se mogu koristiti za promovisanje samorefleksije ili fizičkog ili emocionalnog podmlađivanja, a mi vam otkrivamo top 7 lokacija sa najvećom energijom.

1.Stonehenge, Wiltshire, Velika Britanija

Podrazumeva se da je Stonehenge jedno od najpoznatijih istorijskih mesta na Zemlji. Veruje se da potiče iz perioda od pre skoro 5.000 godina, ali niko zaista ne zna njegovu svrhu. Na istorijskom lokalitetu se nalazi 100 uspravnih stena koji su raspoređene u krug. Stonehenge je mesto susreta 14 različitih ley linija, što ga čini mestom sa izuzetno snažnom energijom.

2. Velika Piramida Giza, Egipat

Smatra se jednim od sedam svetskih čuda, i ne samo to - Velika piramida u Gizi jedna je od najstarijih. Izgrađena je između 2550. i 2490. godine pre nove ere i slobodno je možemo nazvati mekom egipatske istorije. Kao i Es Verda, piramida je izgrađena od krečnjaka i korišćena je kao grobnica za jednog od egipatskih faraona. Fizičari su otkrili da piramida skladišti elektromagnetnu energiju u svojim komorama, što doprinosi uverenju da je reč o energetskom vrtlogu.

3. Ruševine Maja, Tulum, Meksiko

S pogledom na Karibe, ruševine Maja su drevno čudo. Nekadašnja tvrđava izgrađena je na poluostrvu Jukatan, oko 80 milja južno od Kankuna, a upravo ovaj deo Tuluma je nekada bio dom naroda Maja. U 13. veku, Tulum je služio kao jedna od glavnih morskih luka za drevne Maje i bio je glavni centar trgovine žadom i tirkizom. Ruševine Maja služe kao jedna od mnogih energetskih lokacija koje Tulum može da ponudi.

4. Maču Pikču, Peru

Nekada dom Inka, Maču Pikču je jedno od najmirnijih mesta na svetu. Iako promena nadmorske visine i masivno pešačenje otežavaju dolazak, putovanje je vredno toga kada stignete. Smešten u Peruu, smatra se da Maču Pikču drži duhovnu energiju pod zemljom. Ova zarobljena energija zrači širom lokacije i postoje tvrdnje da utiče na fizičko isceljenje i duhovno buđenje.

5. Es Vedrà, Ibica, Španija

Es Verdà se nalazi visoko u Sredozemnom moru, odmah pored obale Ibice. Ova džinovska krečnjačka stena nadvija se 1.300 stopa iznad mora i priča se da je vrh izgubljenog grada Atlantide. To je treća tačka sa najvećim magnetnim poljem na celom svetu i uzrokuje da kompasi gube pravac. Posetioci napuštaju stenu osećajući se inspirisanim, kreativnim i izlečenim.

6. Haleakala vulkan, Havaji, SAD

Na Havajima ne nedostaje prirodnih čuda, ali vulkan Haleakalā je definitivno jedan od najboljih. Zbog erozije na vrhu, ovo prirodno čudo ima neka od najboljih mesta za posmatranje zalaska sunca. Vrh vulkana emituje frekvenciju koja odgovara frekvenciji ljudskog srca. 

7. Uluru, Australija

Ranije poznat kao Ayers Rock, Uluru se nalazi na severnoj teritoriji Australije. Velike crvene monolitne stene jedne su od najpoznatijih atrakcija u zemlji.