Rekla bih da je Boka moje zen mesto koje je uvek sinonim za relaksaciju i opuštanje. Međutim, koncept Nikki beach-a nudi više od toga. Na prvi pogled deluje kao srodnik svim kompleksima na primorju, ali bih rekla da je prvenstveno priča, zamisao i koncept ono što ih zasigurno izdvaja.

Polazeći od skromnih početaka, Jack je gradio svoje put od Mekdonaldsovog kuvara, do jednog od najvećih vlasnika franšize u okviru korporacija. Koristeći svoj uspeh i urođene marketinške veštine, nastavio je da otvara nekoliko barova i restorana na južnoj Floridi. Godine 1984. Luca - koja se preselila u Majami iz svog doma u Nikaragvi samo četiri godine pre - pridružila se Jackovoj organizaciji da vodi ekskluzivni Džokej klub Majamija. Godinu dana kasnije, podržala ga je kao menadžer projekta, a docnije i PR direktor za otvaranje Penrodsa, kluba na plaži na najpoznatijoj adresi grada: 1 Ocean Drive. Godine 1995. Lucia i Jack su se venčali pa je ovaj moćni par nastavio da radi zajedno na novim poduhvatima. Međutim, kada je Džekova 18-godišnja ćerka iz prethodnog braka, Nicole, tragično poginula u saobraćajnoj nesreći, par je odlučio da oda počast i proslavi njen život transformišući nekadašnju Penrodovu lokaciju u Nikki Beach, mesto u kom će biti ugravirana filozofija proslavljanja života koja podrazumeva muziku, zabavu, modu, film, umetnost i gastronomiju, a koji će biti smešteni u modernom dizajnu. I sve je dizajnirano i osmišljeno sa Nicole na umu.

DJI_0368-Edit.jpg
Nikki Beach Resort and Spa 

Godine 1998. rođena je prva Nikki Beach, a danas, kako se brend proširio u 10 zemalja, dizajn i ambijent svih klubova na plaži i odmarališta i dalje su inspirisani Nicolinim živahnim duhom.

Jedan od poslednje izgrađenih Nikki Beach Resort & Spa objekata smešten je u Tivatskom zalivu i predstavlja modernu riznicu zabave, mode, umetnosti i hedonizma. Kada sam kamenom kaldrmom koja ima miris Jadranskog mora, ušla kroz prolaz Nikki sveta, bilo mi je jasno da uživanja neće manjkati. Baš zato su sobe i apartmani u Nikki Beach Resort & Spa Montenegro dizajnirani kao primorsko utočište savršeno za odmor i opuštanje. Zanimljivo je da u rizortu ne možete videti dve iste sobe, a svaka od njih predstavlja spoj luksuza, prostranosti, udobnosti i modernog dizajna. Bilo da govorim o velikim krevetima, prostranom mermernom kupatilu, udobnom prostoru za rad i sedenje ili pak o privatnoj bašti ili terasi.

NN5D3017-Edit.jpg
Nikki Beach Resort and Spa 

Ono po čemu je ovaj koncept najpoznatiji jeste nasmejano osoblje koje vas dočekuje i tu je za vas u bilo koje doba dana ili noći, ali i po prepoznatljivom konceptu beach cluba, koji svakodnevno podrazumeva muziku poznatog DJ-a i prostor gde ćete sigurno imati dobru zabavu. Imati na jednoj lokaciji mesto gde možete uživati, đuskati na najboljim žurkama deluje neprocenljivo, a kada na to dodate i momenat fenomenalne gastronomske ponude, dobijate koncept koji je zaista vredan vaše pažnje.

Restoran koji je meni privukao svu pažnju jeste Sirocco, koji u svojoj kuhinji ima, ni manje ni više nego šefa sa zvezdom Michelin, Aleksandra Kerekeša. Meni koji je usredsređen na morske plodove sadrži zanimljive kombinacije ukusa poput kraljevskih rakova, penu od bademovog mleka sa bazom od pomorandže, karpačo od jastoga prelivenog tajlandskim sosom i avokado-cilantrom, kao i jedan od mojih favorita, tartar od konfita od kalamara sa bešamel sosom od lignji, uljem limunske trave i biserima Orli. Takođe pozamašan izbor vina čini pravu riznicu vinskih puteva širom sveta koje možete probati baš na ovom mestu. Ono što mi se najviše dopalo jeste momenat prožimanja Nikki ideologije kroz sve lokacije i komplekse, pa tako i restorane. Jela koja sam vam navela možete da probate i na drugim mestima uz modifikaciju srodnu tržištu. Taj bonding koji se ogleda u svemu, daje vam osećaj neke čudne sigurnosti i utisak da ste na pravom mestu.

IMGL4281-Edit.jpg
NebojsaNisic 

I taman kada sam pomislila da je iznenađenjima kraj, sproveli su me do Nikki Spa koji nudi različite koncepte i tehnike opuštanja. Sound healing bio je moj izbor za potpunu relaksaciju i pripremanje tela za novu avanturu. Ali, u Spa delu možete da pronađete i različite wellness ponude koje su osmišljene da gostima pomognu da pronađu unutrašnji zen.

LS09.jpg
Zoran Radonjic/Zoran Radonjic www.zoan.photography

Osećaj Mediterana vas prati svuda, a pogled na planinu Vrmac i ostrvo Sveti Marko čini da se osećate kao da ste van i izvan svega.
Zato kada zamišljate luksuz i razmišljate o odličnim ukusima hrane i vina, o pogledu koji je sam po sebi dovoljan i ljudima koji će biti tu za vas u svakom trenutku, a uz sve to želite i dobru zabavu koja će trajati satima, razmišljate o Nikki Beach Resort & Spa konceptu. Ali, ne samo kao mestu, već kao ideologiji, zamisli, ideji i vodilji. Na samo nekoliko sati od vas.