Majorka je živopisno mediteransko ostrvo s očaravajućim plažama, zadivljujućim krajolicima i odličnom hranom. Najveći balearski otok deo je Španije, te ima stenovite planine, duboke kanjone, bujne šume i strme klisure. Naziva se još i sunčanim ostrvom, kao i biserom Sredozemlja.

Palma de Majorka je glavni grad ovog ostrva, u kojem ne smete da zaobiđete dvorac Bellver, te gotičku katedralu La Seo. 

Pored toga, otkrivamo vam 10 najlepših plaža koje morate da posetite ako se ovog leta zaputite na Majorku.

Palma

Plaža Palma, koja se nalazi u istoimenoj uvali i proteže se 6 km na južnoj obali, prepoznata je kao jedno od najboljih mesta na ostrvu s uslovima pogodnim za rekreaciju turista bilo kojeg doba i društvenog statusa. Prostrano odmaralište udaljeno 8 km od Palma de Majorke, s više od 500 hotela smeštenih na njegovoj teritoriji, ugošćava nekoliko miliona turista iz različitih zemalja sveta, privučenih mekom mediteranskom klimom, visokokvalitetnom uslugom i svestranom organizacijom slobodnog vremena.

Can Picafort

Plaža Can Picafort u zalivu Alcudia nalazi se u severnom delu Majorke, na teritoriji popularnog istoimenog odmarališta koje se pojavilo u drugoj polovini 20. veka na mestu malog ribarskog sela. Slikovita obala privlači brojne turiste čistoćom svojih plaža, bogatstvom i te sportskim igrama, lakim pristupom hotelima, brojnim spomenicima stare španske arhitekture.

Cala Millor

Cala Millor je opremljena plaža na istočnoj obali ostrva smeštena na teritoriji istoimenog velikog letovališta na granici opština Son Servera i Sant Llorenç, 40 km udaljena od Palme. Čisto more, živopisni pogledi i izvrsna usluga odmarališta učinili su ga vrlo popularnim među turistima iz različitih delova sveta.

Es Trenc

Peščana plaža Es Trenc popularna je među turistima kojima su dosadna mesta u blizini lokalnih hotela.

Playa de Muro

Playa de Muro dobar je izbor za usamljene putnike, grupe prijatelja ili porodice s decom. Nalazi se u zalivu Alcudia koji se nalazi nedaleko od istoimenog drevnog grada tvrđave. Playa de Muro, koja je deo velike prirodne S'Albufera de Malorka, odlikuje se velikim proširenjem, bistrom prozirnom vodom i vrlo čistim vazduhom.

Playa de Muro dobar je izbor za usamljene putnike, grupe prijatelja ili porodice s decom.
Unsplash/Andreas Johansson 

Sa Coma 

Sa Coma jedna je od najpopularnijih plaža na Majorci, dužine oko dva kilometra koja se proteže duž jugoistočne obale, na teritoriji istoimenog odmarališta. Savršena čistoća ove plaže, snežnobeli pesak, prepoznat kao najbelji na otoku, moderna oprema i lepota krajolika privlače najizbirljivije turiste iz Evrope i drugih zemalja. 

Cala Mesquida

Vrhunac odmora na plaži mnogih turista srednjih godina, može se pronaći na severoistoku Majorke. Relativno je izolovan od velikih gradova. Udoban hotelski kompleks za one koji su odabrali plažu za duži boravak nalazi se u blizini Cala Mesquida.

Cala Mondrago

Plaža Cala Mondrago poznata je po belom mekom pesku. Područje plaže dugačko 75 m i široko 60 m nalazi se usred Nacionalnog parka Mondrago na jugoistoku ostrva. Tamo je zabranjena gradnja, pa će svaki turista moći da uživa u netaknutoj prirodi.

Sin Moll

Može se sa sigurnošću reći da je plaža Son Moll klasičan primer modernih urbanih plaža. Sa svih strana možete posmatrati nove zgrade. Iako se sa strane plaže mogu videti kameni blokovi, dočekaće svoje goste baršunastobelim peskom.