Ako ste se ovog ili nekog prošlog leta našli među najvećim srećnicima i uspeli da se dočepate jednog od najlepših hrvatskih ostrvaca, izlovanog Visa, verujemo da već razmišljate o tome da date otkaz i počnete da freelensujete sa terase pod limunom. Niste sami. U međuvremenu, dok ne donesete tu veliku odluku, podsetite se najlepših skrivenih plaža koje možda nećete naći u službenim vodičima, ali su nam baš zato i takve najdraže.

Ovo nije članak o Stinivi i Srebrnoj, koje jesu, ruku na srce, predivne plaže, ali nas gužva na njima koči u postizanju "ostrvskog stanja uma" i potpunog opuštanja, pa njih ostavljamo za one mesece van prave turističke sezone.

Bili bok

Između obično prepunih plaža Tepluša i Srebrne smestio se niz stenovitih terasa s pogledom na otvoreno more. Visoke stene idealne su za skokove i druge morske akrobacije. Svaka kamena ploča ili terasa vizualno je odvojena bočnim stenama, tako da se vrlo lako možete zakloniti od tuđih pogleda.

Pritišćina

Uvala Pritišćina nalazi se na južnoj strani ostrva u blizini grada Komiže. Sa skrivene šljunčane plaže pruža se pogled da susedno ostrvce Biševo. U uvali se nalazi tek nekoliko kuća, a kupači se uvek rado vraćaju kristalno čistom moru i belim stenama.

Stijene oko Češke vile

Na poluostrva Grandovcu između Češke vile i plaže nalazi se niz stenovitih divljih plaža. Sigurno ćete, ako malo prošetate, naći neku praznu i uživati malo u svojoj privatnosti, a puno u veličanstvenom pogledu.