Novi talas aplikacija fokusiranih na putovanja pomaže turistima da se sklone od gužve turista i zavire u neotkrivene bisere određene destinacije. Donosimo top 3 koje će vam olakšati (i ulepšati) sledeće putovanje!

Trippin

Počevši kao Facebook grupa, Trippin je brzo prešao u aplikaciju, a sada je evoluirao u prostranu web stranicu koju predvode dvojica suosnivača Kesang Ball i Sam Blenkinsopp. Platforma za putovanja sadrži sveobuhvatne vodiče za 97 destinacija – od Malavija preko Mančestera do Mumbaija – i to napisanih od strane najvećih travel fanatika. Sa opcijama navigacije za pronalaženje bilo kog fashion ili food mesta, ili pretraživanja o kulturnoj istoriji destinacija, ova aplikacija predvodi.

Bimble

Koliko puta su vam preporučili restoran, klub ili knjižaru u nekom mestu, a vi ste to zaboravili u roku od dva dana? Bimble aplikacija funkcioniše kao sistem za obeležavanje i čuvanje lista svih mesta koje želite da posetite ili pak preporučite nekome.

Urbs

Ako preferirate pešačke ture, Urbs je aplikacija za vas. Turistički vodič koji možete da nosite u džepu, ima preko 500 audio-opisa koje su napisali stručnjaci za kulturu, sa detaljima o fascinantnoj istoriji velikih gradova. Lokalni pisci takođe preporučuju stotine mesta za jelo, piće i kupovinu. Možete planirati rutu po meri koja uključuje sva mesta koja želite da posetite ili o kojima želite da čujete, i prilagodite je svojim potrebama putovanja, uzimajući u obzir vreme i novac kojim raspolažete.