Priznajemo, leto nas je razmazilo, ugrejalo i sada biramo lakše teme, tanje materijale i nežnije zvuke…Dok nas još u mislima prate stihovi Sarà perché ti amo, krećemo u avgustovsku šetnju Beogradom. Ovog petka biramo (jedan od) bioskopa na otvorenom jer je na repertoaru – dobar stari Bond “Živi i pusti druge da umru” na Sava Promenadi. Ovaj filmski klasik vratiće vas u 70te, provozati karipskim ostrvima, a tu je i Rodžer Mur.

U subotu plešemo tango pod zvezdama, slikamo bojama zvezdanu noć u noći meteora koja će biti organizovana na platou ispod Avalskog tornja, gde će biti postavljeni teleskopi za osmatranje neba, takođe u sali na kompleksu tornja biće predavanje o meteorima Perseidi i ovom astronomskom fenomenu zvanom kiša meteora. 

P.S. spremite želju, jer se po verovanju u ovoj noći zamišljene želje ostvaruju! Vidimo se pod zvezdama!

301263_meteorska-kisa-epa-tatyana-zenkovich_ls.jpg
Epa / Tatyana Zenkovich Ls 

Nikad nam neće biti dovoljno zelenila, skandinavskog šarma i dobre kafe, zato smo se posebno obradovali kada smo čuli da se na Tašmajdanu otvorila kafeterija! Iako volimo gradsku vrevu i ispijanje kafe na pločnicima Vračara i Dorćola, apsolutno smo oduševljeni idejom da pijemo kafu u parku u srcu grada. Coffee Park je već pokupio sve simpatije posetilaca te i mi ove nedelje krećemo ka Tašu.

364935810_256837300476595_3635675988.jpg
Press 

Do sledeće vikend šetnje...