Povrće i jaja su idelna kombinacija za dane kada vam se ništa naročito ne priprema i dugo kuva, te je ovaj jednostavan recept idealan upravo za takve dane. Pritom, sastojci su zdravi, ne preteranokalorični, dok je čitava kombinacija vrlo zasitna.
Jaja su jedna glavna namirnica tradicionalne španske kuhinje, a ovaj omlet se kombinuje i sa drugim klasičnim sastojcima (poput svežeg povraća) jedne od najukusnijih kuhinja Evrope, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika neslanog putera
500g mladih krompirića
1 glavica luka
1 velika narandžasta paprika, babura
1 kašičica mlevenog belog luka
1 kašičica soli
½ kašičice mlevenog bibera
10 velikih jaja
2 kašike iseckanog peršuna
Priprema: Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6 minuta, okretanje povremeno, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, paprike, beli luk, soli i paprike. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte 3 minuta, dok luk ne postane proziran. U velikoj posudi, umutiti jaja sa preostalom solju i biberom i umešati peršun. Prelijte preko krompira smešu. Lagano kombinujte povrće i jaja. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok se jaja ne učvrste oko ivica, 4 minuta. Peći 6 minuta. Otpustite ivice omlet sa lopaticom i izvucite na ploču. Servirati odmah, uz tortilju u španskom stilu, ohladiti do sobne temperature. Preliti maslinovim uljem preko vrha, i iseći na kriške.
Izvor: stvarukusa.rs
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti