Povrće i jaja su idelna kombinacija za dane kada vam se ništa naročito ne priprema i dugo kuva, te je ovaj jednostavan recept idealan upravo za takve dane. Pritom, sastojci su zdravi, ne preteranokalorični, dok je čitava kombinacija vrlo zasitna.
Jaja su jedna glavna namirnica tradicionalne španske kuhinje, a ovaj omlet se kombinuje i sa drugim klasičnim sastojcima (poput svežeg povraća) jedne od najukusnijih kuhinja Evrope, piše Stvar ukusa.
Sastojci:
2 kašike maslinovog ulja
1 kašika neslanog putera
500g mladih krompirića
1 glavica luka
1 velika narandžasta paprika, babura
1 kašičica mlevenog belog luka
1 kašičica soli
½ kašičice mlevenog bibera
10 velikih jaja
2 kašike iseckanog peršuna
Priprema: Otopite ulje i maslac u velikom tiganju na umerenoj vatri. Dodajte krompir u tiganj, u sloju ravnomerno. Kuvajte 6 minuta, okretanje povremeno, dok ne dobije lagano zlatnu nijansu. Dodajte luk, paprike, beli luk, soli i paprike. Pažljivo umešajte u krompir. Kuvajte 3 minuta, dok luk ne postane proziran. U velikoj posudi, umutiti jaja sa preostalom solju i biberom i umešati peršun. Prelijte preko krompira smešu. Lagano kombinujte povrće i jaja. Kuvajte na umerenoj temperaturi dok se jaja ne učvrste oko ivica, 4 minuta. Peći 6 minuta. Otpustite ivice omlet sa lopaticom i izvucite na ploču. Servirati odmah, uz tortilju u španskom stilu, ohladiti do sobne temperature. Preliti maslinovim uljem preko vrha, i iseći na kriške.
Izvor: stvarukusa.rs
6 čestih grešaka pri korišćenju figara i pegle: Ove navike mogu oštetiti vašu kosu
Vagina i mi: Da li smo na TI sa našom intimnom regijom?
'Mad About The Boy': Novi film o Bridget Jones donosi savršen meditativni pogled na život, ljubav i gubitak
Cow print doživljava renesansu: Donosimo 3 modna saveta za stilizovanje ovog trenda poput IT devojki
Veliki mesečni horoskop za mart 2025: Bikovi su uznemireni, Jarčevi donose životne odluke, a Vage traže balans