Sastojci:
1 puna šolja mešanog sušenog voća (oko 225g)
½ šolje rakije ili soka (oko 110ml), po vašem izboru
300 g tamne čokolade (70% kakaoa)
½ pakovanja putera (oko 125 g, slanog ili neslanog)
3 kašike meda
13 komada keksa (oko 200 g)
100 g tostiranih badema ili pečenih lešnika, seckanih
Priprema:
Sušeno voće stavite u manju posudu i sipajte dovoljno rakije ili soka da pokrije. Kratko zagrejati na laganoj vatri zatim ostaviti po strani. Umotanu čokoladu razbijte o sto, zatim je odmotajte i prstima isitnite. Nakon toga otopite čokoladu zajedno sa puterom i medom, pa odložite. U jednoj posudi izdrobite keks, dodajte lešnike ili bademe, voće natopljeno rakijom i sve ponovo promešajte. U tu posudu sipajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne obloži čokoladom. Uzmite tepsiju i stavite pek papir (a možete i da premažete dno puterom), pa prelijte smesu. Poravnajte je i stavite u frižider (ne morate da pokrivate) na 4 sata ili još bolje preko noći. Kad je budete služili izvadite iz tepsije i isecite na kvadrate.
Izvor: stvarukusa.rs
10 KOMADA KOJE SVAKA ŽENA U PEDESETIM TREBA DA IMA U SVOM GARDEROBERU: Inspirišite se da postanete ikona stila
OVI MODELI PANTALONA NAJBOLJE PRISTAJU ŽENAMA 50+ : Modne ikone sa Instagrama ih uključuju u svoje dnevne outfite
ANGELINA JOLIE PROŠETALA NAJPOŽELJNIJU TORBU ZA 2023. GODINU: Košta preko 3000 dolara i ponovo vraća u modu XXL formu
9 PROIZVODA KOJE NE BI TREBALO DA KORISTITE KADA PREĐETE 50: Umesto da čine lice svežim, daju potpuno suprotan efekat
DA LI ŽENE TREBA DA SE ODREKNU NASLEDSTVA U KORIST MUŠKOG ČLANA PORODICE? Ekonomska moć nad drugim je osnov nejednakosti