Sastojci:
1 puna šolja mešanog sušenog voća (oko 225g)
½ šolje rakije ili soka (oko 110ml), po vašem izboru
300 g tamne čokolade (70% kakaoa)
½ pakovanja putera (oko 125 g, slanog ili neslanog)
3 kašike meda
13 komada keksa (oko 200 g)
100 g tostiranih badema ili pečenih lešnika, seckanih
Priprema:
Sušeno voće stavite u manju posudu i sipajte dovoljno rakije ili soka da pokrije. Kratko zagrejati na laganoj vatri zatim ostaviti po strani. Umotanu čokoladu razbijte o sto, zatim je odmotajte i prstima isitnite. Nakon toga otopite čokoladu zajedno sa puterom i medom, pa odložite. U jednoj posudi izdrobite keks, dodajte lešnike ili bademe, voće natopljeno rakijom i sve ponovo promešajte. U tu posudu sipajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne obloži čokoladom. Uzmite tepsiju i stavite pek papir (a možete i da premažete dno puterom), pa prelijte smesu. Poravnajte je i stavite u frižider (ne morate da pokrivate) na 4 sata ili još bolje preko noći. Kad je budete služili izvadite iz tepsije i isecite na kvadrate.
Izvor: stvarukusa.rs
KOJI SU NAJBOLJI PROIZVODI SA HIJALURONOM, RETINOLOM, VITAMINOM C? Milica Bukumirović donosi vodič za svaki tip kože
DA LI STE ZNALI DA JE ZAŠTITA KOŽE OD SUNCA VAŽNA I TOKOM PROLEĆA? Specijalista dermatovenerologije otkriva sve o tome
5 CHANEL PARFEMA KOJE SVAKA ŽENA TREBA DA POSEDUJE U ŽIVOTU: Ovi mirisi su zasluženo vanvremenski klasici
7 DANA JELOVNIKA MOĆNE DIJETE 1200 KALORIJA: Izgubite kilograme uz raznovrstan meni koji preporučuju i nutricionisti
5 RAZLOGA DA SE ODVAŽIŠ DA POSTANEŠ PREDUZETNICA: Ovo je znak koji si čekala!