Sastojci:

1 puna šolja mešanog sušenog voća (oko 225g)

½ šolje rakije ili soka (oko 110ml), po vašem izboru

300 g tamne čokolade (70% kakaoa)

½ pakovanja putera (oko 125 g, slanog ili neslanog)

3 kašike meda

13 komada keksa (oko 200 g)

100 g tostiranih badema ili pečenih lešnika, seckanih

Priprema:

Sušeno voće stavite u manju posudu i sipajte dovoljno rakije ili soka da pokrije. Kratko zagrejati na laganoj vatri zatim ostaviti po strani. Umotanu čokoladu razbijte o sto, zatim je odmotajte i prstima isitnite. Nakon toga otopite čokoladu zajedno sa puterom i medom, pa odložite. U jednoj posudi izdrobite keks, dodajte lešnike ili bademe, voće natopljeno rakijom i sve ponovo promešajte. U tu posudu sipajte otopljenu čokoladu i mešajte dok se sve ne obloži čokoladom. Uzmite tepsiju i stavite pek papir (a možete i da premažete dno puterom), pa prelijte smesu. Poravnajte je i stavite u frižider (ne morate da pokrivate) na 4 sata ili još bolje preko noći. Kad je budete služili izvadite iz tepsije i isecite na kvadrate.

Izvor: stvarukusa.rs