Ovaj hleb će biti jednako ukusan, bez obzira na neostatak kvasca. Pravi se vrlo jednostavno i brzo. Tajni sastojak u koji mu daje mekanu i vazdušatu teksturu, u ovom slučaju, je prašak za pecivo.
Za fermentaciju:
280ml hladnog mleka
200g belog brašna
Za ostalo:
150g brašna
25g praška za pecivo
25g maslaca
1 kašičica soli
Malo šećera
Priprema:
Pomešajte mleko i brašno (280ml hladnog mleka, 200g belog brašna) pa prekrijte posudu i ostavite 30 minuta.
U drugu posudu pomešajte ostale sastojke, brašno, prašak za pecivo, maslac, so i šećer, pa ih nakon 30minuta, dodajte u onu u kojoj ste prethodno pomešali mleko i brašno. Dobro sve izmešajte dok se sve ne sjedini i testo bude bez grudvica.
Izvor: stil.rs
6 CHIC PARFEMA KOJE FRANCUSKINJE UVEK NOSE U TORBI: Stavite ih na listu ako želite da otelotvorite njihov prefinjen stil
10 NAJBOLJIH ANTI-AGE NAMIRNICA KOJE BOOSTUJU KOLAGEN: Nakon 40. godine pojačajte njihov unos za mlađu i čvršću kožu
ŠTA JE ZAPRAVO LOŠE U ČESTOJ KUPOVINI NOVE ODEĆE? Black Friday je pravo vreme da preispitate šta kupujete i koga pratite
NOVA ZARA HAIR KOLEKCIJA ĆE VAS OČARATI: Glitter In Gold donosi proizvode za pozlaćenu kosu tokom praznika
DA LI SE VAŠA LJUBAV GASI? Ovo su 3 faze koje parovi prolaze pred kraj veze ili braka