Sastojci:
400 grama praziluka
200 gr krompira
1 čen belog luka
1 litar bujona
50 ml slatke pavlake
so
biber
timijan
maslac
Postupak:
Praziluk dobro operi i naseckajte.
Dinstajte naseckani praziluk i beli luk na maslacu, pazeći da beli luk ne zagori.
Posolite, pobiberite i dodajte timijan.
Nakon pet minuta, kada se praziluk termički obradi, dodajte bujon , te krumpir koji ste ogulili i naseckali na malene kockice.
Pustite da kuva dok krompir ne omekša.
Kada je krumpir skuvan, sklonite supu s vatre.
Štapnim mikserom izmiksajte povrće kako biste dobila gustu supu, te je vratite na laganu vatru.
Dodajte pavlaku, te pustite da kuha još samo minut do dva.
Supu možete poslužiti i sa kašičicom kisele pavlake.
Izvor: Stil.rs