Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gastro

LAZANJA IZ TIGANJA: Najprostiji recept za početnike

Autor taradjukic
Autor taradjukic

Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način.

Izvor: Foto: Profimedia

Sastojci za 4 osobe:

250 grama sveže testenine za lazanje
600 ml sosa od paradajza; 300 grama mocarele ili drugog sira
25 grama rendanog sira (parmezan)
1 čen belog luka
malo maslinovog ulja
malo soli, bosiljka, bibera

Priprema:Sipajte u šerpicu malo maslinovog ulja pa u njega dodajte ceo čen belog luka. Pustite da se malo krčka, pa dodajte svež bosiljak i paradajz sos. Kuvajte oko 15 minuta.

Kada se sos spremi skloniti ga sa ringle. Na ringlu staviti tiganj i u njega kašikom za supu sipati gotov sos, a onda dva lista testa za lazanje, a zatim oba sira. Nastaviti slagati tim redom dok ne potrošite sav materijal. Poklopiti i kuvati 15 minuta.

Omiljeno italijansko jelo spremljeno na malo drugačiji način.
Izvor: Youtube

Izvor: stil.kurir.rs

Tagovi

Najnovije

Najpopularnije

Moda

Celebrity