Lumaconi con N'duja

Za jednu porciju

  • 100 g paste di Gragnano - lumaconi giganti
  • 100 g paradajz pelata San Marzano d.o.p
  • 80 g junećeg mlevenog mesa
  • 70 g kalabrijske kobasice N'duja (ljuta)
  • 50 g mozzarelle
  • 30 g parmigiana reggiano sira
  • So i biber
  • Svež bosiljak

Priprema

Kuvati pastu u slanoj vodi 14 minuta. Izdinstati mleveno meso sa N'duja kobasicom na maslinovom ulju. Dodati paradajz pelat dinstati jos 10 min. Ubaciti kockice mozzarelle i napuniti školjkice - pastu. Staviti u posudu za rernu i preko izrendati parmezan. Zapeći u peći 10 minuta. Ukrasiti bosiljkom.

Mezzi paccheri con zucchini e scamorza affumicata

Za jednu porciju

  • 100 g paste Di Gragnano-Mezzi paccheri
  • 100 g tikvica
  • 60 g scamorza sira (dimljena mozzarella)

Priprema

Pastu kuvati 13 -14 minuta da bude al dente. Dok se pasta kuva, iseckati tikvice na kockice. Kockice prodinstati kratko na maslinovom ulju sa čenom belog luka. Izrendati malo scamorza dimljenog sira u tiganj sa tikvicama da se dobije krema. Dodati svež list žalfije i dinstati još malo. Spojiti sa skuvanom pastom i sipati u tanjir. Narendati scamorza sir i ukrasiti svežom žalfijom.

DSC_0168.jpg
Press 

Torta Caprese al limone

  • 200 g bademovog brašna
  • 8 jaja
  • 200 g šecera
  • 120 g putera
  • 150 g bele belgijske čokolade
  • 1/3 praška za pecivo
  • sok od dva limuna
  • 1dl limoncello di Sorrento

Priprema

Sve sastojke pomešati, uliti u okrugli kalup obložen papirom za pečenje i peći na 200 stepeni oko 40 minuta. Ukrasiti šećerom u prahu i kandiranom korom od limuna.

DSC_0421.jpg
Press 

Restoran Campania Pizza Gourmet nalazi se u Omladinskih brigada 86, u lokalu 3Đ (West 65). Broj za rezervacije je 0692134842, a više informacija potražite na sajtu Campania, kao i društvenim mrežama restorana - Instagram i Facebook.

strane sa mapom za Elle-01.jpg
Press