Četvrta sezona popularne serije "Stranger Things" ostavila je obožavaoce u potpunom haosu. Tek sada su stvari neizvesne i zaista, sve je moguće! Od nekih likova smo se oprostili, dok je sudbina drugih još uvek potpuno neizvesna.

Uostalom, Duffer brothers, tvorci serije, ostavili su svet u iščekivanju 8. i 9. epizode 4. sezone od kojih je poslednja trajala gotovo tri sata, a niko nije bio pripremljen na ono što sledi. Sada kada je sudbina Hawkinsa neizvesna donosimo vam sve što treba da znate o poslednjoj, 5. sezoni najpopularnijeg netflixovog ostvarenja za koju se tvrdi da će biti najmračnija do sada, a kraj neizvestan.

Koja je radnja 5. sezone "Stranger Things"?

Mnogo je toga što je bilo na vrhuncu na kraju četvrte sezone. Subina Max je neizvesna nakon što je u poslednjem trenutku pobegla od smrtonosne sudbine Vecne. Takođe, Will Byers je otkrio da Vecna nije umro, nagovestivši poslednji veliki obračun sa Eleven i "bandom" kako bi spasili grad Hawkins, a potom i celi svet.

Srećom, nije bilo neizvesnosti oko toga da li će biti još jedne sezone, jer su braća Duffer, kreatori emisije, u otvorenom pismu preko Netflixa potvrdili da će se snimati peta sezona koja će ujedno biti i poslednja.

"Pre sedam godina smo isplanirali kompletnu priču za Stranger Things. U to vreme smo predvideli da će priča trajati četiri do pet sezona. Pokazala se prevelikom da bi se moglo reći za četiri, ali, kao što ćete uskoro sami videti – sada jurimo ka našem finalu. Četvrta sezona će biti pretposlednja sezona; sezona 5 će biti poslednja", napisali su tada.

Stranger things će se završiti poslednjom petom sezonom.
Profimedia 

Dodali su: "Ima još mnogo uzbudljivih priča za ispričati u svetu Stranger Things; nove misterije, nove avanture, novi neočekivani junaci. Ali prvo, nadamo se da ćete ostati sa nama dok završavamo ovu priču o moćnoj devojci po imenu Eleven i njenim hrabrim prijateljima, o slomljenom šefu policije i divljoj mami, o malom gradu zvanom Hawkins i alternativnoj dimenziji poznatoj samo kao Upside Down."

"Moguće je da se promeni, ali mislim da je to malo verovatno jer je to jedan od onih završetaka koji se jednostavno oseća, i uvek se osećao kao ispravan. I takođe se oseća nekako ono neizbežno. Onda kada to smislite, kažete: "O, da pa, to je apsolutno ono što mora da bude."

Ko će igrati u sezoni 5 Stranger Things?

Možemo očekivati da će "banda" biti potpuna i u petoj sezoni, uključujući Millie Bobby Brown kao Eleven, Finna Wolfhard kao Mike, Natalia Dyer kao Nancy, Sadie Sink kao Max, Caleb McLaughlin kao Lucasa, Gaten Matarazzo kao Dustina, Joe Keery kao Steve, Priah Ferguson kao Ericu i Winonu Ryder kao Joyce.

Iako njegov lik, nažalost, nije preživeo, Joseph Quinn, koji glumi Eddie Munson, poznatog kao vođa "Hellfire Club", takođe je nagovestio mogući povratak u Hawkins u petoj sezoni: "Bio bih besan ako me ne bi vractili nazad. Slušate li, Stranger Things?"

Kada će biti objavljena sezona 5 Stranger Things?

Snimanje pete sezone tek treba da počne, tako da ćete morati malo da sačekate. Međutim, braća Duffer su obećali da nećete morati da čekate toliko dugo kao na četvrtu sezonu, koju je pandemija izbacila iz koloseka.

U intervjuu za Variety su rekli: "Nemojte nas držati za reč. ali jaz bi ovog puta trebalo da bude prilično kraći, zbog činjenice da već imamo početni nacrt i ne možemo da zamislimo da će biti još jedna prinudna pauza od šest meseci".

Postoje navodi i da će se snimati spinoff, ali za sada Netflix nije potvrdio nagađanja.