Nakon što je Kim Kardashian ponela haljinu Marilyn Monroe na Met Gali, ponovo je oživela uspomenu na legendarnu divu.

Prošlo je skoro 60 godina od smrti Marilyn Monroe, jednog od najmisterioznijih i najšokantnijih događanja u Holivudu. Čuvenu glumicu obezbeđenje je pronašlo u njenom domu 4. avgusta 1962. godine. Imala je samo 36 godina, bila je na vrhuncu karijere i okolnosti njene smrti nikada nisu razjašnjene, što je dovelo do raznih teorija zavere. Sada, novi dokumentarac istražuje jednu od tih teorija, aludira da je porodica Kennedy umešana u nesreću.

''The Mystery of Marilyn Monroe: The Unheard Tapes'', koja je sada dostupna na Netflixu i koju je režirala Emma Cooper, ne donosi nikakve zaključke, ali pruža novi kontekst o njenoj smrti. U dokumentarcu je korišćeno više od 650 snimljenih intervjua koje je novinar Anthony Summers vodio sa svojim prijateljima, saradnicima, pa čak i privatnim istražiteljima angažovanim da je špijuniraju.

Novi detalji o tome kako je umrla Marilyn Monroe.
Profimedia 

Film sugeriše da je Marilyn imala aferu sa Robertom Keneddijem i njegovim bratom, tadašnjim predsednikom Johnom Keneddijem, i kaže da je porodica pokušala da prikrije da je Robert otišao u Los Anđeles i zvao glumicu u noći njene smrti. Takođe, svedoci iz Hitne pomoći kažu da ona nije bila mrtva kada je hitna pomoć stigla.

U smrt Marilyn Monroe navodno je umešana porodica Kennedy.
Profimedia 

Novinar John Sherlock kaže da je ona zapravo umrla u kolima hitne pomoći, ali su kasnije njeno telo vratili u stan. ''Ovo potpuno menja ono što smo mislili da znamo o njenoj misterioznoj smrti. Takođe sugeriše da su okolnosti njene smrti bile zataškane. Dokazi sugerišu da su [okolnosti] bile sakrivene zbog veze između nje i braće Kennedy'', tvrdi Anthony Summers u dokumentarcu.

U nastavku pogledajte trejler koji posle 60 godina istražuje smrt Marilyn Monroe.