"Bridgerton" je zasluženo jedna od najgledanijih serija na Netflixu. Adaptacija romana Julie Quinn gotovo preko noći osvojila je ljude širom sveta, koji sa nestrpljenjem čekaju svaku novu epizodu.

S obzirom na to da je izvršna producentkinja Shonda Rhimes zaslužna za druga hit ostvarenja poput serija "Scandal" i "Grey's Anatomy", ne čudi što popularnost "Bridgertona" raste, slobodno možemo reći, iz sezone u sezonu.

Međutim, ako vam nedostaju romanse, ljubavni zapleti i moda Regency ere, u iščekivanju treće sezone, donosimo vam 7 sjajnih predloga koje možete gledati, a da radnjom podsećaju na "Bridgerton".

1. Sanditon

Serija je inspirisana romanom Jane Austen. Kao i u "Brodgertonu", radnja serije je smeštena u doba Regency ere. Kada se Charlotte Heywood (Rose Williams) preseli u u živopisno selo Sanditon u potrazi za novim početkom, ne očekuje da će zapravo pronaći grad pun tajni. Tamo takođe upoznaje šarmantnu Sidney Parker (Theo James), čija porodica radi na pretvaranju grada u turističku destinaciju.

2. The Great

U pitanju je još jedna istorijska komedija/drama koja se fokusira na vladavinu Katarine Velike, jedne od ruskih carica koja je najduže bila na tronu. Glavna uloga pripala je Elle Fanning, a ova mešavina romanse i drame priča priču od Katarininog skromnog porekla pa sve do polaganja na presto, dok planira da ubije suptuga, cara Petra i preuzme vlast kao vrhovna vladarka zemlje.

3. Harlots

Priča prati londonski bordel, to jest vlasnicu koja samostalno pokušava da uradi sve da obezbedi što bolji život svojim ćerkama. Serija u centar pažnje stavlja žene, i to tokom vremena u kom one baš i nisu zauzimale centralno mesto i iako priča jeste smeštena u period dva veka unazad, donosi univerzalnu priču o stigmatiziaciji položaja seks radnica, i radi na osnaživanju i normalizaciji "najstarije profesije". Iskreno, snažno i ohrabrujuće.

4. Downton Abbey

Pre nego što je došlo do ludila "Bridgertona", ljudi su bili zaljubljeni u seriju "Downtown Abbey". Serija prati porodicu Crawley i njihovo englesko imanje tokom ranog 20. veka. Serija je iznedrila šest sezona i film koji je bio uspešan širom sveta i osvojio nekoliko nagrada, uključujući Zlatni globus i Emi za najbolju mini seriju. To je takođe serija sa najviše nomnacija u istoriji Emija.

5. Belgravia

"Belgravia" prati skandal i dramu aristokratskog života u Engleskoj iz doba Regency ere. Miniserija ulazi u tajne londonskog visokog društva kada je porodica Trenchard pozvana na bal vojvotkinje od Richmonda uoči bitke kod Vaterlua. Tamo prete da isplivaju davno zakopane tajne, dovodeći njihov novi status u opasnost.

6. Outlander

Ako ste uživali u romantičnim i "vrućim" scenama iz "Bridgertona", ovo je prava serija za vas. Zasnovana je na istoimenoj seriji romana Diane Gabaldon i priča priču o Claire (Caitriona Balfe), medicinskoj sestri iz Drugog svetskog rata koja je prevezena u Škotsku u 18. veku. Tamo pronalazi ljubav sa Jamie Fraser (Sam Heughan), škotskim ratnikom koji joj pomaže da bude bezbedna.

7. The Crown

Ako uživate u drami kraljevske porodice, "The Crown" je savršena serija za vas. Zasnovana na predstavi Petera Morgan, "The Crown" prati život kraljice Elizabeth II. Serija počinje kada kraljica Elizabeth II preuzima tron nakon smrti njenog oca, kralja Georga VI. Sa 25 godina, ona je bačena u ulogu vladara zemlje. Kako serija odmiče, Morgan vodi publiku kroz decenije njenog života i deli sve sočne detalje drame koja dolazi sa njom.