Dokazano je, januar je mesec koji traje traje i traje... Hladnoća se odjednom raširila, sneg iznenadio nakon prolećnih dana početkom meseca i sada samo želimo da nas svi ostave na mi(o)ru.

I zato ovog vikenda više nego inače težimo nekom ispunjenju, višem smislu, tražimo, čitamo, propitujemo i preispitujemo.

Tako nas je ovog petka ''pronašla'' promocija knjige mlade spisateljice Vide Davidović pod naslovom ''Mučnina'' u KC Gradu. Vida je za ovaj roman dobila Sterijinu nagradu, pobrala mnogo simpatija publike i dok čitamo korice knjige ''o nedostrastanju'' već znamo šta nam je sledeća lektira.

 Ova subota nam je već dugo bukirana u kalendaru zato nemamo dileme i upućujemo se ka Institutu Servantes, gde će se održati vođenja izložba "Veličanstvena decenija. Ustav u praksi. Fotografije Benita Romana, 1975 -1985". Ova izložba je premijerno prikazana u Madridu, a prvi grad u koji je izložba stigla nakon španske prestonice je Beograd. Postavka se tematski bavi pitanjima osvajanja novih sloboda, borbi za jednakost i ravnopravnost... u prevodu: sve što nas zanima.

Nedelju zatvaramo performansom za nepca u TT Eatery. Sam pogled na njihov Instagram profil nateraće vas da preispitate režim ishrane. Lokal je moderan, atmosfera opuštena, toplo je, u ponudi ima bezbroj zdravih, ali sočnih zalogaja, a društvo vam skoro bez greške uvek pravi komšijski ljubimac (nema na čemu).

Do sledeće vikend šetnje...