Landman je izumitelj eksperimentalnih muzičkih instrumenata, na kojima su svirali veliki svetski bendovi poput Sonic Youth, Half Japanese, Liars, Placebo, Einstürzende Neubauten...

Njegov set je mešavina naučno podešenih gudačkih instrumenata kao i object trouvé (pronađeni predmeti) sa posebnim zvucima.

Očekujte pesme čudnih dimenzija, koje dolaze iz pojačanih plastičnih flaša, hakovanih hard diskova, hladnjaka kompjuterskih ventilatora, motora, modifikovanih sintisajzera, hakovanih telefona i stonih žičanih instrumenata sa glasnim ritmičkim taktovima…Zvuči čudno, ali Landamanovi performansi osim što su vrlo atmosferični, su zapravo vrlo harmonični, ritmični i uzbudljivi.

’’Srećan sam što mogu da dodam i Beograd u svoju zimsku turneju uz Linc, Zagreb i Bordo. Video sam fotografije kluba Dim gde ću ovog puta nastupati i ponovo me je uhvatilo isto uzbuđenje, kao kad sam prvi put nastupao u Beogradu u klubu Drugstore pre gotovo 8 godina. Divno je vratiti se beogradskoj publici, sada sa malo drugačijim setom i novim stvarima...’’ – izjavio je Yuri.

MurfMurw_2021_hires-WilliamvanderVoort-159-scaled.jpg
William van der Voort 

Pored karijere umetnika, Yuri Landman je i dugogodišnji profesor muzikologije i dizajna instrumenata na brojnim univerzitetima u Evropi, ali i autor stripova.

Zajedno sa Bartom Hopkinom napisao je knjigu ‘’Nice Noise’’, o inovativnim proširenim tehnikama sviranja gitare. Godine 2022. objavio je svoj najnoviji strip '1991', koji će takođe biti objavljen na srpskom jeziku tokom 2023. godine u izdanju System Comics iz Beograda.

Ne propustite jedinstveni muzički performans ovog nesvakidašnjeg umetnika. Karte su u pretprodaji u klubu Dim po ceni od 800 dinara. Poseban popust obezbeđen je za vlasnike Raiffeisen Club kartice. Na dan koncerta cena karte je 1000 dinara.

YL private collection.jpg
Privatna arhiva