Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JEDINSTVENA KNJIGA SA FOTOGRAFIJAMA VUKA VIDORA ODUŠEVIĆE ZALJUBLJENIKE U UMETNOST: Evo gde možete naći ''Weird World''

''Weird World'', knjiga autorskih fotografija Vuka Vidora, našeg eminentnog vizuelnog umetnika nedavno je objavljena u izdanju kuće Mascom Publishing.

 Izvor fotografija Vuk Vidor (3).jpg Izvor: vuk vidor

U pitanju su analogne fotografije snimane foto-aparatom koje je Vidor tokom godina sakupljao i objedinio u ovu autentičnu vizuelnu knjigu u kojoj preispituje stvarnost savremenog momenta i digitalno filtriranih veštačkih slika i prizora sveta i ljudi u njemu.

 Naslovnica_Weird World.jpg Izvor: vuk vidor

Objašnjavajući razlog nastanka ove jedinstvene kolekcije Vuk Vidor je rekao da je fotografija oduvek bila deo njegovog života i umetničke prakse.

„Pre pametnih telefona, nošenje foto-aparata podrazumevalo je posvećeniji pristup fotografiji. Fotografija je način da se fiksira vreme i stvore uspomene, ona je pomagalo za moj rad na slikama, crtežima ili instalacijama“, istakao je Vidor.

 Izvor fotografija Vuk Vidor (2).jpg Izvor: vuk vidor

„Fotografije u knjizi prikazuju poznate ili nepoznate ljude, autoportrete, mesta iz celog sveta i stvaraju čudnu kolekciju fragmentiranih trenutaka i uspomena pre vremena kad su svi postali fotografi i počeli da dokumentuju i izlažu svoje živote na internetu. Ova kolekcija se u početku zasnivala na odbačenim fotografijama koje su foto-laboratorije smatrale „lošim“ a koje, kada se ukomponuju, stvaraju čudne vizuelne sekvence neuravnoteženih trenutaka i detalja. Postavljanjem u rasporedu levo-desno, otvara se dijalog i započinju moguće priče između njih“, objasnio je autor.

Vuk Vidor je jedan od najprominentnijih vizuelnih umetnika sa naših prostora. Živi i radi na relaciji Srbija – Francuska. Njegovi radovi su angažovani, neretko bremeniti istorijskim referencama, a njegova vizija umetnosti je često kontroverzna.

Izdanje je dostupno u svim bolje snabdevenim knjižarama, u koncept prodavnicama Koncept 45 i FAB Living by Una, kao i na mascom.rs.

 Izvor fotografija Vuk Vidor.jpg Izvor: vuk vidor

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Moda

Celebrity