Believe it or not, spring has sprung! Proleće je naš odabrani, roze, petak u godini. To znači da nam se malo više (nego obično) sedi u baštama i ispija prosecco dok čekamo da sat otkuca 17h. U pauzama planiranja sledećeg afterwork-a pozvali smo najpoznatiju bubu Instagrama da nam se upiše u leksikon i kaže koju na temu feminizma, ženske solidarnosti, meme stranica i omiljenih mesta u Novom Sadu. Čitajući Angelinine odgovore dopunili smo svoju prolećnu „to do“ listu, a sada planiramo vikend beg na sladoled u Novi Sad. Ostavljamo otvoren leksikon... uživajte!

Ime i prezime: Angelina Popović

Nadimak: Manđi, Endži, Enđi...

Online nick name (+ njegovo značenje): Manđi - nema neko posebno značenje, samo je jedan od nadimaka

Omiljena boja: pastelno zelena

Omiljena meme stranica: @rpnhma

Omiljena domaća aktivistkinja: Marija Ratković

Omiljena domaća blogerka: Branislava Antović Aleksić

Poslednja knjiga koja je na tebe ostavila utisak: Invisible Women Caroline Criado-Perez (knjiga je izašla i na srpskom)

Najdraže mesto u Novom Sadu: Bezec u centru, doručak u Špajzu, ležanje na travi Dunavskog parka, Ribarac, Tvrđava i Loft na štrandu

Lifetime odevna kombinacija/omiljeni komad: Outfit Meg Rayan u filmu French kiss. Beli džemper na crne pruge, duboki džins i starke.

Stiže poziv za Met Galu, oblačiš kog dizajnera/ku: Roksandu Ilinčić ili Schiaparelli

Održiva moda je „kul“ zbog čega: Zato što nas uči da čuvamo ono što imamo, popravljamo ono što se pokida i pametno ulažemo. Ono što je meni kul kod održive mode je što konačno otvara pitanje o tome na koji način se danas tekstilna industrija ponaša prema radnicama i prema kupcima.

Omiljeni brend: Nemam all times omiljeni brend ali mi se dopada trenutno sve sto radi Jacquemus na globalnoj sceni, i obozavam njegov Instagram.

Da imaš supermoć, to bi bila: Klonirala bih se povremeno, da sve vidim što želim i bavim se svime što me interesuje u isto vreme.

Navika na koju si ponosna: Redovno postovanje na Svilenim Bubama :)

Svaka devojka/žena treba da zna: Da se jako malo ljudi zapravo seća šta su one prošli put obukle, i da je sasvim ok ponoviti outfit. Najveće ikone stila su poznate upravo zbog ponavljanja svojih odevnih kombinacija.

Ženska solidarnost je važna zbog: Jer nam pomaže da osvestimo da sve imamo slične probleme i prepreke i da na njima moramo zajedno da radimo kako bi se sistem promenio na bolje.

Feminizam je za tebe: Neophodan u svakoj sferi života, jer smo kao društvo skloni i dalje internalizovanoj mizoginiji, kao i mizoginiji u medijima koja se ne prepoznaje kao štetna.

Posebno mi je potreban feminizam u trenutnoj fazi života, u kojem kao preduzetnica imam negativan signal od strane države ukoliko zelim da zasnujem porodicu i zadržim svoju firmu. Naime, u tom slučaju je nadoknada tokom trudnoće značajno manja od one koju primaju žene zaposlene kod drugih preduzetnika. Ako želite više da čitate o ovoj temi posetite nalog @ipreduzetnicesumame.

Žene kojima se diviš: Moje drugarice, moja mama i moja tetka koja je ove godine pobedila rak dojke (idite na preglede redovne ne zajebavajte se).

Mantra koju ponavljaš kada stvari ne idu po planu: "Pa dobro šta lagano"

Kada si tužna, slušaš: Taylor Swift Folkore i Evermore... Mada to slušam i kad nisam tužna.

Inspiriše te: Uspesi i kul projekti drugih ljudi, dobre knjige, podkasti, priče o značajnim ženama iz istorije kao što su Marija Terezija i Katarina Velika.

Guilty pleasure: Rijalitiji na Netflixu.

Serija koju gledaš na repeat: Uf evo upravo gledam Sex and The City, a gledaću verovatno ponovo i Fleabag.

Dan ne može da ti prođe bez: Kafe, pisanja, telefonskog razgovora sa mamom, i šetnje kuce.

Poslednji profil koji si skrolovala od početka do kraja: Carina Srbije.

Tvoja holivudska long lost sister je: Nemam holivudsku, ali da se snima film o meni na kasting bih zvala Catte Blanchett, Kristen Bell i Mindi Kaling.

Da možeš da biraš sutra bi bio (koji dan/događaj/praznik): Uvek 8. mart jer je to dan kad svi pričaju o temama koje su mi bitne i dobijam poklone i sve se dešava.

Kada „porasteš“ bićeš: Vlasnica kuće na mediteranu, koja u pauzama od čuvanja dece i pasa stiže da radi na nekim lepim marketinškim kampanjama.

Poruka za vlasnicu leksikona: Hvala ti na ovome, baš je bilo terapeutski, i javi se kad dođeš u Novi Sad da idemo na sladoled.

Intervju: Milica Golubović