Tokom cele godine, bez izuzetka, radujemo se vikend šetnji beogradskim ulicima, međutim krajem marta sa prvim zracima sunca, beogradske pločnike preplave narcisi, lale, gerberi - i tada je Beograd više nego ikad naš omiljeni sve(t).

Vikend šetnju započinjemo gastronomskim putovanjem do Njujorka u Nomad Bistrou, gde je ovog petka organizovan Friday Comfort Food night uz svirku uživo od 20h. Duh Njujorka, comfort food i svirka – zovemo za rezervaciju!

U subotu se upućemo ka bioskopu Balkan gde je samo još nedelju dana otvorena izložba „Slobodan let: Maga Magazinović, kroz vremensku i prostornu disperziju“. U fokusu ovog transmedijskog projekta je ličnost Mage Magazinović (1882-1968), reformatorke, folozofkinje, teoretičarke umetničke igre, feministkinje i aktivistkinje, koreografkinje, osnivačice Škole za ritmiku i plastiku. Integrisanjem citata, fotografija i arhivske građe u vizuelne celine, ova izložba nastoji da uspostavi dijalog prošlosti i sadašnjosti, virtuelnog i stvarnog, trajnog i prolaznog, kao i da predstavi kulturni transfer Beograd-Berlin i Balkan -Evropa.

Nedeljom ne navijamo alarm, diskonektujemo se sa interneta i tragamo za zelenilom... ovog puta upućujemo se u omiljenu baštu na Dedinju, Adoré Chocolat. Istina je, osim zbog procvetale prirode i odlične kafe u Adoré smo došli i zbog omiljene nam selekcije čokolade. Dolce far niente!

 Do sledeće vikend šetnje...