Možda smo to rekli ranije, ali ćemo ponoviti: aksesoari poseduju posebnu magiju. Njihova moć da podignu jednostavan outfit, svestranost u stilizovanju i sposobnost da transformišu look – čine ih nezaobilaznim komadima – naročito u vremenu u kome vladaju minimalizam, neutralne boje i svedeni dizajn. Bilo da je u pitanju nakit, tašna ili dodatak za kosu, oni su tu da otelotvore vašu osobnost i daju lični pečat svakoj modnoj kombinaciji.

Zbog toga, svake sezone osećamo podjednako uzbuđenje kada pratimo revije i sastavljamo listu trendy dodataka. Modne igre mogu da počnu – u nastavku saznajte kojih 6 aksesoara ćete viđati svuda na proleće 2023!

1. XXL TORBE

Iako je modna industrija uživala u plasiranju mikro-torbi poslednjih nekoliko sezona, za 2023. godinu važiće parola „veće je bolje“. Velik tote tašne bile su zastupljene u kolekcijama Chloe, Jil Sander, Bottega Veneta i Bally, a mi već pakujemo sve - od laptopa, preko IQOS-a sa svim svojim dodacima, do nesesera sa šminkom. Ko može da ne obožava spoj estetike i praktičnosti?

profimedia-0723844235 (1).jpg
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia Altuzarra

2. BALETANKE

Baletanke su bile apsolutno jedan od najtraženijih trendova cipela u 2022, zahvaljujući brendu Miu Miu, čija je satenska verzija postala hit na Instagramu trendseterki. Za proleće 2023, opsesija se nastavlja u intenzivnim u metalik bojama i potpuno nepredvidivim materijalima (ne zaboravite samo da treba da budu što mekanije – poput onih pravih – za balerine!).

profimedia-0725614769 (1).jpg
SplashNews.com / Splash / Profimedia Tod's

3. SREBRO

Nakon sezona i sezona potpune dominacije žutog zlata, došlo je vreme da ponovo prigrlimo srebrne komade. Glomazne srebrne ogrlice, minđuše i narukvice krasile su nebrojane revije za proleće-leto 2023, a već ih vidimo na policama high-street radnji. Pored standardnih dodataka, iznenadite sveprisutne stylish IQOS 3 Duo maskom u kombinaciji srebrne sa živim bojama i birajte bolju alternativu klasičnih cigareta.

profimedia-0730571850.jpg
Anthea Simms / Camerapress / Profimedia Simone Rocha

74ea4ecc8d9305a2383dcb3d09163584a9426af3.jpg
iqos IQOS

4. BUCKET HAT

Ako ste bili u nedoumici, šeširi se vraćaju za 2023! Videli smo sve – od slatkih, heklanih iteracija do onih najelegantnijih, a posebno su popularni on sa logotipom brendova (imamo jedan Fendi favorit…). Pogledajte revije Carolina Herrera, Etro, Paul & Joe, i inspirišite se.

profimedia-0723828973.jpg
www.fashionpps.com / Avalon / Profimedia Carolina Herrera

5. RUŽE

Možda nema zvaničnog dokaza da je jedan od omiljenih brendova Magda Butrym započeo popularizaciju najlepšeg cveta, ali kada su to učinili i Alessandra Rich, Acne Studios, i mnogi drugi, zvanično smo dobili trend. Međutim, ovog puta ruža nema simboliku romanse, već odvažnog glam rocka. Zakačite je na korset, kaiš, ili je iskoristite kao čoker oko vrata.

profimedia-0727144509 (1).jpg
FashionPPS / Zuma Press / Profimedia Magda Butrym

6. DUGE RUKAVICE

Da li postoji ijedan modni outfit koji neće izgledati beskrajno stylish kada mu dodate duge crne lateks rukavice? Opera gloves su svuda, i ovde ne mislimo samo na strane, već i na domaće brendove. Od PVC-a i kože do organze i satena, imamo najrazličitije verzije koje čine savršen match jednostavnim haljinama, ali i sakoima i košuljama.

profimedia-0727057852 (1).jpg
x / Avalon / Profimedia The Row